Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Karin Tegmark Wisell düzenlediği basın toplantısında, "Covid vakalarında keskin bir artış görüyoruz. Ülke genelinde oldukça büyük değişiklikler görüyoruz" ifadeleri kullandı.

Basın toplantısına Sosyal İşler Bakanı Jakob Forssmed de katıldı.

Forssmed, "Pandemi ile yeni bir evrede yaşıyor olsak da henüz bitmiş değil. Bunu kendimize sürekli hatırlatmamız gerekiyor" dedi.

Halk Sağlığı Kurumu'na göre 47. hafta ile 48. hafta arasında korona vakaları yüzde 58 arttı.

"Geçen bahar 12. haftada olduğumuz seviyelerdeyiz. Bu artış her yaşta görülüyor ve özellikle yaşlılar için özel konutlarda ve bakım evlerinde kendini gösteriyor" diyen Karin Tegmark Wisell, buralarda ciddi bir hastalığa yakalanma riski en yüksek olan kişiler olduğunu söyledi.

Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu'na göre, ülkedeki hastanelerde bir önceki haftaya göre yüzde 43'lük bir artışla yaklaşık 1.300 hasta tedavi ediliyor.

Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu'nun krize hazırlık başkanı Taha Alexandersson, hastaneye kabullerdeki artışın birincil olarak, birkaç farklı virüsün aynı anda artan enfeksiyon yayılımından kaynaklandığını söyledi.

Yetkili ayrıca grip ve RSV virüsü gibi artış gösteren başka virüsleri de gündeme getirdi.

Havaların soğumasıyla birlikte glibal enfeksiyon ve korona vakalarındaki artış, hastanelerdeki acil servis bölümlerini etkiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa'da bu kış üçlü salgının etkili olabileceğini ve ülkeleri uyarmıştı.

Editör: İsveç Gündemi