İsveç basınından derlenen "İsveç Basınında Bugün" haber başlıklarında Mültecilerin boş hapishanelere yerleştirileceği haberi dikkat çekti. İşte İsveç'te öne çıkan haber başlıkları.

DAGENS NYHETER

- Yapılan bir araştırma, seçmenler arasında kriz zamanlarında Sosyal Demokrat Parti lideri Stefan Löfven’in ülkeyi Ilımlı Parti lideri Anna Kinberg Batra’ya göre daha iyi yöneteceğine inandıklarını gösterdi.

- IMF’den iyi bir not alan İsveç ekonomisi bazı konuların yeniden gözden geçirilmesi yönünde tavsiyeler de aldı.

- Halk Parti çevre dostu olmayan araçlara uygulanan taşıt vergi oranını artırmak istiyor.

- Taliban’ın Afganistan’ın Kunduz kentindeki bazı kesimleri ele geçirmesinin ardından Afgan ordusu kenti geri almak için taarruza geçti.

- Danimarka Savunma Bakanı Carl Holst görevini bırakacağını bildirdi.

SVENSKA DAGBLADET

- Göteborg, Malmö, Kirseberg, Smälteryd bölgelerinde kullanılmayan hapishane ve bazı kurumlara ait binalar mültecilerin konaklaması için kullanılacak.

- Rusya barış ve özgürlük dostu bir ülke değil.

- BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Akdeniz’de bu yıl şu ana kadar yaklaşık 3 bin kişinin boğularak can verdiğini açıkladı.

- AB, Akdeniz’deki insan kaçakçılarını yakalamak üzere yeni operasyonlar başlattı.

- Myanmar tarihinin en önemli seçimine hazırlanıyor. Ülke sivil yönetim altında 8 Kasım’da ilk kez sandık başına gidecek.

- 50'den fazla ülke, BM'nin dünya genelinde çatışmaların sonlandırılması ve barışın korunması amacıyla konuşlandırılan barış gücü operasyonlarına yaklaşık 40 bin yeni asker ve polisle katkıda bulunma sözünü verdi.

AFTONBLADET

- Geliri mültecilere bağışlanmak üzere İsveç ünlülerinin katıldığı dün gerçeklesen programda yaklaşık 40 milyon kron toplandı.

- Rusya Beşar Esad’ın görevde kalmasını istiyor.

- Aftonbladet gazetesi Akdeniz’de mültecileri kurtarmak için bazı şirketlerinde yardımıyla Akdeniz’e “Sarı Tekneler” isminde 60 kişi kapasiteli iki tekne yollayacak.

- İsveç Demokratları Partisi’nden Milletvekili Martin Kinnunen, hakkında vergi kaçaklığı yaptığı gerekçesi ile dava açıldı. Kinnunen’in 6 yıla kadar hapis cezası alma riski bulunuyor.

EXPRESSEN

- Stefan Löfven ve Barack Obama Suriye’deki sorunun çözümü konusunda Beşar Esad ile işbirliği yapmama ve uzun dönemli bir çözüme odaklanma konusunda görüş birliğine vardı.

- Alman otomobil devi Volkswagen, araçlarındaki emisyon sisteminde bulunan hatanın giderilmesi için İsveç’ten 224 bin 746 araç geri çağıracağını bildirdi.

- Afganistan’ın Kunduz kentini geri almak için yapılan saldırılarda en az 20 Taliban militanının öldürüldüğü bildirildi.

- Suriye’de her beş kişiden dördünün insani yardıma ihtiyacı bulunuyor.

- Mültecilere en fazla yardım eden ülkelerin başında gelen İsveç’in Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Bakanı Isabella Lövin, ülkeye gelen insanların kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi.
Editör: İsveç Gündemi