Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İsveç Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan, uzun süredir Doğu Türkistan'da olan olayları ve İsveç'deki Uygurların çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi. 
Örneğin Uygurca-İsveççe olarak hazırlanan sözlüğün, Uygur dilinin muhafazası ve yeni nesillere yayılmasında çok önemli bir çalışma olduğunun altını çizen Bakan Kaplan, "Bu çalışmanın elektronik olarak yayınlanması ve ihtiyacı olan herkesin elinin altında bulunması çok önemli" dedi. 

Yönetim kurulu üyeleriyle tek tek ilgilenen Bakan Kaplan'a, Uygur Maarif Derneği Başkanı Ahmed Tursun, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 2010 yılında İsveç Parlamentosu şemsiyesi altında kurulmuş olan İsveç-Uygur Dostluk Derneğinin kurulmasında öncülük ettiği için minnettar olduklarını belirten Başkan Tursun, "Sizi bizden biri olarak görüyoruz, bu yüzden Bakan olmanıza ne kadar sevindiğimizi anlatmakta güçlük çekiyoruz" dedi. 

Gelecekte de desteklerinin devam edeceğini söyleyen Başkan Tursun ve Başkan Aziz, ziyareti kabulden dolayı Bakan Kaplan'a teşekkür ettiler. 

İsvecgundemi.com




Editör: İsveç Gündemi