İddia makamının hazırladığı iddianameye göre baltayla kardeşinin başından vurarak öldüren katil zanlısı ile ilgili ilginç ayrıntılar yer alıyor.

İddialara göre katil zanlısı kardeşini baltayla öldürdükten bir kaç gün sonra cinayet şüphesiyle arandığını öğrenince, Kristianstad polis karakoluna giderek kardeşinden birkaç gündür haber alamadığını bildirdi. O sırada gözaltına alınan zanlı cinayetin işlendiği gün en son eve giren ve çıkan kişi olduğu tespit edildi. Kardeşinin evinden ayrılırken kardeşinin uyuduğunu belirtse de cinayet mahalindeki deliller cinayeti kendisinin işlediğini işaret ediyordu.

Zanlının üvey annesini öldürmek için tehdit mesajları attığı ve defalarca ölüm tehditleri savurduğu önüne koyulunca kazayla kardeşini öldürdüğünü ileri sürerek suçsuz olduğunu iddia etti.

Cinayet dosyasında yer alan teknik raporlardaki bilgilere göre katil zanlısı arkadan kardeşinin başına baltayla vurmak suretiyle öldürdüğü belirtildi.

Dehşete düşüren olayla ilgili bölge mahkemesi normalde katil zanlısına idam cezası verdi. Ancak İsveç'te idam geçerli olmadığı için cezasını ömür boyu hapse döndürerek yaşam boyunca cezaevinde kalmasına karar verdi.

Editör: İsveç Gündemi