Son günlerde giderek artan bıçaklama olaylarına bir yenisi eklendi!
İsveç'in Gällstad kentinde bir kadın ile bir erkek arasında evde yaşanan tartışma bıçaklı saldırıya dönüştü. Devriye gezen polis tarafından fark edilen kavgaya polis tarafından müdahale edildi. Uyarılara aldırış etmeyen adam polis tarafından vuruldu. Ağır yaralanan adam hastane de hayatını kaybetti.

Kadını sırtından ve midesinden bıçaklayan saldırgan polis tarafından vurularak öldürülürken, kadın komada yaşam mücadelesi veriyor.

Västra Götaland bölgesinde görevli olan polis memuru Joakim Hansson olayın bir tesadüf sonucu fark edildiği, devriye polisi durumu fark etmeseydi adam kadını öldürecekti şeklinde bilgi verdi.

Deviye gezen polisin yaptığı açıklama da ise gürültü patırtı sesi geldi aracımdan çıkıp etrafa bakınca evin penceresinden evdeki kavgayı fark ettim. Adam kadını dövüyordu ve sürekli bağırıyordu. Olaya hemen müdahale etmeye çalıştım ancak adam tüm uyarılara rağmen kadına şiddet uygulamaya devam etti şeklinde konuştu.

Polisin adamı vurarak etkisiz hale getirmesinden sonra kendini dışarı atan kadın aldığı bıçak darbeleri ile yere yığıldı. Ambulansla hastaneye kaldıran kadının yaşam mücadelesi devam ediyor.

Semihhan AYDEMİR / İsveç Gündemi
Editör: İsveç Gündemi