BİSKO, İSVEÇ

İsveç Laponyası'nın en kuzeyindeki vadiye kurulu Abisko Mountain Lodge'un gösterişten uzak kulübeleri, Kuzey Kutbunda keyifli bir konaklama arayanlar için ideal bir mekan. Konukların keyifli vakit geçirebileceği birçok aktivite mevcut buzda balık tutmaktan, helikopterli kayağa (heliski) kadar çok seçenek sunuyor.

Abisko Mountain Lodge misafirleri Abisko Ulusal Parkı'nda bulunan buzlu Torneträsk Gölü'nü görebiliyor. Buranın diğer bir özelliği, bilim adamlarının 'Mavi delik' olarak tanımladığı ve çevresindeki alan ne kadar bulutlu olsa da genellikle açık olan bir gökyüzü parçasına sahip olması. Ayrıcalıklı bir izleme noktası istiyorsan, Aurora Sky Station'a iyi bir alternatif.

HARADS, İSVEÇ

İsveç'te bulunan Treehotel, adının hakkını vererek ağaçların tepesinde uyuyabilmeni sağlayan, inanılmaz derecede ilham verici tasarıma sahip bir otel.

Burada ormanın tam kalbine kurulmuş odun ateşiyle ısıtılan küvetlerde rahatlayabilir, Aurora'ları resimlerde kusursuz bir şekilde yakalayabilmek için fotoğrafçılık kurslarına kaydolabilir veya o parlayan kozmik girdapları kovalamak için kar arabası safarilerine katılabilirsin.






Editör: İsveç Gündemi