Avrupa'da İslamofobi'nin zirve yaptığı bu günlerde gerçekleştirilen saldırı sonrası bir çok müslüman dernek ve yöneticiden kınama geldi.

Eskilstuna için birlikte (Tillsammans för Eskilstuna) ve sivil toplum kuruluşlarının organizasyonu ile bugün Eskilstuna'da ırkçı saldırı protesto edilecek. İsveç saati ile saat 14:00'te yapılacak protestoya sosyal medya üzerinden büyük destek veriliyor.

Sivil Toplum Kuruluşlarından gerçekleştirilen saldırıya tepki yağıyor.
Saldırı sonrasında ardı ardına bildiri yayınlayan Sivil Toplum Kuruluşları İsveç'te tüm farklılıkların yaşam hakkı olduğunu "IŞİD"'in İslam ile bağdaştırılarak Avrupa'da yaşayan müslümanlara baskı kurmaya çalışılması ve müslümanlara karşı saldırıların yapılması kabul edilemez olduğu savunuldu.

İlk bildiri Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsveç'ten geldi.
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) İsveç bildirisinde şunlara yer verildi.

"İsveç'in Eskilstuna şehrinde Camiye yapılan şiddet eylemlerini, toplumsal kargaşanın her türlüsünü kararlılık, nefret ve şiddetle UETD İsveç olarak kınıyoruz.

İslam’ın evrensel mesajına tamamen aykırı olan bu eylemin kabul edilebilmesi mümkün değildir.

Saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmaması ise tek tesellimizdir. Bu saldırıda yaralanan kardeşlerimize Allah’dan acil şifa, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyoruz.

Camiye karşı bir saldırı, demokrasiye ve İsveç’e karşı bir saldırıdır" denildi.

Öte yandan diğer Sivil Toplum Kuruluşlarından da benzer açıklamalar yapıldı. Bugün yapılacak protesto yürüyüşünde binlerce insanın katılımı bekleniyor.

Semihhan AYDEMİR / isvecgundemi.com
Editör: İsveç Gündemi