DAGENS NYHETER
- Budapeşte’den trenlerle Almanya’ya gitmeyi ümit eden binlerce mülteci Bicske’deki mülteci kamplarına götürüldüler.

- AB mülteci politikası, Birliğin temeli ve geleceğini tehdit eden tehlikeli bir oyun.

- Türkiye’nin Bodrum ilçesinde cesedi kıyıya vuran çocuğun ölümünden sorumlu tutulan dört insan kaçakçısı Türk polisi tarafından tutuklandı.

- Suriye’deki savaştan dolayı mülteci krizi derinleşirken, İslam Devleti bölgede ilerleyişine devam ediyor.

- Kamerun’da meydana gelen terör saldırısında 19 kişi hayatını kaybetti, 143 kişi de yaralandı.

- BM raporuna göre Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yaklaşık 13 milyon çocuk savaşlar ve çatışmalar nedeniyle okula gidemiyor.

SVENSKA DAGBLADET

- İlkbahar aylarında İsveç’in Lund bölgesinden İslam Devleti’ne katılan 17 yaşındaki bir genç Mona Sahlin’in yardımı ile tekrar İsveç’e döndü.

- Macaristan Başbakanı Victor Orban Avrupa’ya yönelik mülteci akınının kıtanın Hristiyan kökenlerini tehdit ettiğini savundu.

- Adı yolsuzluklara karışan ve parlamento tarafından dokunulmazlığı kaldırılan Guatemala Devlet Başkanı Otto Perez Molina hakkında tutuklama kararı çıktı.

- Macaristan’da sayıları yaklaşık 2 bini bulan mülteciler arasında umutsuzluk artıyor.

- İsveç Merkez Bankası dün repo faiz oranlarında bir değişikliğe gidilmeyeceğini, eski faiz oranının korunacağını bildirdi.

- Ölmüş halde Bodrum kıyılarına vuran 3 yaşındaki Suriyeli çocuğun görüntülerinden sonra dünyada mültecilere yardım konusunda hassasiyet arttı.

AFTONBLADET

- Avrupa mültecilerin yaşadığı dramlardan soran duyarlılığını göstermeye başladı. Avrupa’nın birçok şehrinde “Mülteciler hoş geldiniz” pankartlarıyla gösteriler düzenlendi.

- Üç yaşındaki Aylan isimli çocuğun cesedinin sahilde görülmesinden sonra Avrupa, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en ciddi göç krizine yönelik çözüm arayışına girdi.

- Avrupa Parlamentosu Milletvekili Lars Adaktusson (Hristiyan Demokrat) Macaristan Başbakanının mülteciler konusundaki açıklamasının Macaristan ve AB için bir utanç olduğunu bildirdi.

- Stefan Löfven göç sorunu hakkında Almanya Başbakanı Angela Merkel ile özel bir görüşme yapacak.

EXPRESSEN

- Mülteci konusu AB ülkeleri arasında görüş ayrılığına sebep oluyor.

- İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström katıldığı bir televizyon programında, üç yaşında ölen Aylan için gözyaşlarını tutamadı.

- Expressen gazetesi mültecilere yardım etmek isteyen ünlü kişileri ve görüşlerini gündemine taşıdı.
Editör: İsveç Gündemi