İsveç Gazetelerinde yer alan haberin Türkçe çevirisi aşağıdaki şekildedir.
21 Yaşındaki Alex, Türkiye’de tatilde Mağaza adıyla şok oldu.

Üç günlük tatil için Türkiye’ye gelen Alex, kesinlikle görmeyi beklemediği bir şey gördü ve çok şaşırdı.

Türkiye’nın Antalya-Manavgat’ın Side Beldesine gelen 21 yaşındaki AlexTanghavi, otelinin balkonunda çevreyi izlerken HenkesTürkiskaUllaredmagazasını gördü. Türkiye’de Ullared olduğundan hiçbir fikri yoktu. Onu görünce çok şaşıran Alex, mağazayı merak ettiği için aynı gün mağazayı ziyaret etti. O mağazadan bir şeyler almanın  çok güzel bir şey olduğu düşüncesindeydi.

İsveç’dekiUllared mağazası ucuz degildi ancak Türkiye mağazası çok daha ucuzdu.

Alex, Henkes Türk Ullared sahibi Nedim Ağğedik ile tanışarak 2000 yılında bu yana bu mağazanın burada hizmet verdiğini öğrenerek İsveçlilerin küçük bir dükkanı varken kendisini ziyareti ile her şeyin başladığını söyledi.

Ağğedik, konuşmasında, İsveçlilerin genelde kendisi ile genel olarak Ullared’den bahsetmek istediklerini belirterek İsveçliler iyi müşterileri olduğu için, İsviçreyegöre  Türkiye “Ullared daha ucuz” olduğunu söylüyor. Kendisiyle iletişime Nedmin Nyheter24 ismiyle facebook üzerinden geçilebiliyor.

Ağğedik’inHenkes Türk Ullared ismiyle üç mağazası bulunuyor. Türkiye’nin diğer yerlerinde bu mağazanın açılması için ondan izin alınması gerekiyor çünkü mağazanın isim patentini almış.

Nedim Ağğedik, ayrıca 2000 yılından bugüne kadar 2 milyon İsveçlinin ziyaret ettiğini belirterek kendisinin İsveç’de hiç yaşamamasına rağmen akıcı bir şekilde İsveççe konuşabiliyor.

Nedim ağğedik, İsveçli turistler arasında oldukça neşeli biri olarak tanınıyor.

Henkes TürkUllared ziyaret etmek istiyorsanız Facebook sayfasını ziyaret ediniz.
Editör: İsveç Gündemi