İsveçliler tarafından internet üzerinden başlatılan "STÄNG SKOLORNA! Stoppa coronaviruset" (Okulları kapatın, koronavirüsü durudurun" kampanyasına binlerce kişi destek veriyor.

Yapılan çağrıda:

Dünyada ve İsveç'te koronavirüs vakalarının sayısı artmaktadır. Virüs, nüfusun büyük bölümlerinin yaşamları için önemli bir tehlikedir ve yayılma konusunda henüz bir netlik yoktur.

İsveç'te okulları açık tutmak, çocukların, ailelerin ve toplumun gereksiz risklere maruz kalması anlamına gelir. Aynı zamanda öğrencilerin çalışma kargaşasını ve personelin güvenli bir çalışma ortamı hakkını da etkiler.

Yaşamlarımız kuşak sınırları boyunca temastan ibarettir. Bu nedenle gençlere virüs bulaştığında yaşlılar için de bir tehdittir. Diğer birçok risk grubu için aynı görünüyor. Virüs, yaşlı nüfusun büyük çoğunluğunun yanı sıra astım, diyabet, kanser, kalp hastalığı veya diğer sağlık sorunları olan insanlar için ölümcüldür. Tüm bu insanların hayatlarını tehlikeye atamayız, bunun yerine okulların bir süre kapalı kalması gerekir.

Virüsün yaygınlaştığı Avrupa ülkelerindeki uygulamalarda okulların kapandığı görülüyor. Örneğin, okulları kapatıp ve daha kalabalık programlar yasaklandı. Aynı zamanda, iş sektöründe iptal edilen toplantılar ve değişen çalışma yöntemleri gibi ihtiyati tedbirler alınmaktadır. Bu nedenle, İsveçli yetkililerin proaktif olmaktan çok daha reaktif çalıştıklarına karşı derinden endişeliyiz.

Enfeksiyonun okulda yayılması bireysel sorumluluğa indirgenmemelidir. Seçilmiş ve sorumlu yetkililerimizin bütünsel bir yaklaşım temelinde hareket etmesini istiyoruz.

Gereksinimimiz:
İsveç okullarının uygun bir süre için kapatılması gerekir.

Okulların, çocukların alternatif yollarla öğretime başlaması için bir yol bulması gerekir.

Haber: skrivunder.com/upprop_stang_skolorna_stoppa_coronaviruset içeriğinden derlenmiştir.

Editör: İsveç Gündemi