Sosyal işler bakanı Lena Hallengren ve Anders Tegnell'in ortak düzenlediği basın toplatısında önemli mesajlar verildi.

Hallengren, salgınla mücadele konusunda İsveç'in önemli bir yol kattiğini dile getirerek, eğirilerin olumlu seyrettiğini belirtti. Salgınla mücadelenin altıncı ayında gelinen noktanın olumlu olduğuna vurgu yapan Sosyal işler bakanı, gelecekte pandeminin yeniden hız kazanma olasılığına karşı hazırlıkların devam edeceğini belirtti.

İsveç stratejisinin mimarı olan devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell, gelinen noktanın önemli olduğunun altını çizerek, düşen ölüm ve vaka sayılarındaki iyimser tablonun devam etmesi için gelecekte de sorumluluk noktasına herkese görev düştüğünü belirtirken, öte yandan önemli kararların alınacağına vurgu yaptı.

İsveç'te birçok şirketin evden çalışma imkanına kavuştuğu ve sonbaharda evden çalışmanın daha yaygın kullanılacağına dikkat çeken Tegnell, işe gitmek zorunda olanlar içinde enfeksiyonu azaltmak için önemli adımların atılacağını vurguladı.

Özellikle endüstri alanında çalışanların işe giderken, virüse maruz kalmamaları için toplu araçlardaki kapasiteyi yarıya düşürebileceklerini ifade ederek, bu konuda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Evden çalışma olanağının daha yaygın hale geleceğini belirten Tegnell, hizmet ve endüstri gibi alanlarda çalışanlarında mümkün oldukça toplu taşıma araçlarını kullanmasına özen göstermeleri gerektiğini vurgularken, toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalacaklar içinde doluluk oranlarını yarıya indirebileceğini belirtti.

Eğitim döneminin yeniden başlayacağı zaman özellikle bunu daha dikkatli takip ve kontrol edeceklerinin altını çizen Tegnell, elde edilen kazanımları devam ettirmek gerektiğine işaret etti.

Editör: İsveç Gündemi