Başbakan, kurallara uymayan işletmeler hakkında yaptığım uygulanacağını açıkladıktan sonra bu görüntüler çekildi.

Gün içinde Aftonbaldet TV'ye açıklamalarda bulunan başbakan Stefan Löfven geçtiğimiz hafta sonu havanın güzel olmasıyla birlikte herkesin dışarıda olması, restoran ve barların dolup taşması üzerine yapılan şeyin sorumsuzluk olduğunu nitelemiş ve herkesinn tavsiyelere uyması gerektiğini belirtmişti.

Salgının başkenti Stockholm'de Perşembe günü çekilen bu görüntüler sonrasında kimsenin başbakanı dikkate almadığı belirtildi.

Birçok İsveçli, Stockholm'deki Medborgarplatsen'de güneş ve sıcak havayla birlikte kendini restoran ve kafelere attı.

Cadde ve sokakların yoğunlaştığı Stockholm'de aynı hareketlilik metrolarda da meydana geldi.

İsveç basınına konuşan vatandaşlar: 

Şimdi bahar geliyor, dışarı çıkmak ve bir bira içmek istiyorsunuz ifadeleri kullandı.

10 Nisan'da 75 yaşına girecek olan Maria Modig, doğum günü kutlaması için Stockholm Medborgarplatsen'deki açık oturma alını bakıyor. Riskli yaş grubunda olan kadının arkadaşlarıyla doğum günü kutlamak ve biraz dışarıda zaman geçirmek için çıktığını söyledi.

Yaşlı kadın kafe ve restoranlardaki yoğunluk nedeniyle açık alanda oturacak yer bulmakta zorlandığını belirtti.

"İçeri girmek için tereddüt ediyoruz. Hepimiz 70 artıyız, bu yüzden göreceğiz. Boşyer bulmak için masaların boşalmasını bekliyoruz" ifadeleri kullandı.

Restoranın kenarında bahçe bölümünde boş masa bekleyen yaşlı müşteriler, yoğunluğun çok fazla olduğunu belirtti.

Boş zamanlarında çocuklarıyla dışarı çıkmak için güneşli günlerin önemli olduğunu belirten ailelerde çocuklarıyla birlikte aynı kalabalığa karıştı.

Çalılmak için her gün trafiğe, kalabalığa karışırken, boş zamanlarımda neden evde oturmak zorunda kalalım diye kısıtlamalara tepki gösterenlerde oldu.

Günlerce çalışırken neden izinli günümde kendimi değiştireyim? tepkisi...

Vatandaşlara başbakanın uyarılarını hatırlatan gazetecilere, vatandaşlar ilginç cevaplar verdi.

Hergün işe gidiyoruz. Çocuklarımız okula gidiyor. Hayat normal gibi ama boş zamanlarımızda hava güzelken dışarı çıktığımızda bu sorun oluyor. "Çok saçma" izinli günlerimizde bunu neden değiştirelim ifadeleri kullanıldı.

Editör: İsveç Gündemi