Baba Norveçli Ted Nyquist, sosyal medya hesabı Facebook'tan kızının tedaviden 1 yıl sonraki fotoğrafını paylaşarak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya minnettar olduklarını dile getirdi.

Paylaşımda Sağlık Bakanı Koca'nın yanı sıra, Uluslararası Demokratlar Birliği'nede  (UID) teşekkür eden paylaşımda, ''Türkiye Sağlık Bakanı'nından UID'den, aldığımız desteği unutamıyoruz.  Sizler olmasaydı, bu yolculuk asla mümkün olmazdı, hala yanımızda olduğunuz için çok mutluyuz. Bizlere verdiğiniz destek yüreğimizde yeri olacak. Minnettarlığımızı göstermek için bu yazıyı paylaşıyorum'' ifadelerini kullandı. 

Paylaşıma Norveç ve İsveç'ten onlarca İsveçli ve Norveçli yorum bölümüne kalp koyarak, Türkiye'nin küçük kıza sahip çıkmasını taktirle karşıladı.

Alanya'ya 2019 yılı mayıs ayında yerleşen İsveçli Ida Svarvarefelt ve Norveçli Ted Nyquist çiftinin, 17 Ocak 2020 tarihinde kızları Alicia dünyaya geldi. Özel bir hastanede 28 haftalık iken 910 gram doğan, bu nedenle de yoğun bakıma alınan Alicia'nın masrafları, çiftin sigortasının Türkiye'de geçerli olmaması nedeniyle günlük 1500 TL'yi buldu.

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca'nın  devreye girmesiyle minik Alicia Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilerek, tedaviye alındı. Erken doğum nedeniyle beyin kanaması da geçiren Alicia, 3 ay süren tedavinin ardından 17 Nisan'da taburcu oldu. 3 aylık sürecin ardından kızlarını kucağına almanın mutluluğunu yaşayan çift, minik Alicia'yı evlerine getirdi. 2 kilo 430 gram ağırlığına ulaşan Alicia'nın tedavi süreci bir süre daha devam edecek.

Editör: İsveç Gündemi