AGİT seçim gözlemcisi ve Almanya Sol Parti milletvekili Andrej Hunko ve İsveç Yeşiller Partisi Milletvekili Jabar Amin, seçimde tarafsız olmadıkları nedeniyle Türkiye'ye sokulmadı.

Sosyal medyada terör örgütü PKK'yı açıkça destekleyen, HDP için oy isteyen iki milletvekili de seçimleri tarafsız olarak izleme komisyonunun içinde olması şaşkınlığa neden oldu.

Alman medyasına konuşan Almanya Sol Parti milletvekili Andrej Hunko,   AGİT gözlemcisi olarak 24 Haziran erken seçimlerini izlemek için Ankara’ya gitmek üzere Viyana’da uçağa bindiğini, kendisine giriş izni verilmediği bilgisini alınca uçaktan indiğini söyledi. Hunko, Gerekçe olarak “terör destekçiliği suçlamasının” sunulduğunu ifade etti.

İsveç Yeşiller Partisi Milletvekili Jabar Amin ise, İsveç medyasına İstanbul Atatürk Havalimanın'da durdurulduğunu ve ülkeye sokulmadığını söyledi. İsveç'e ilk uçakla sınır dışı edileceğini  kaydeden Amin, neden geri gönderildiğini bilmediğini iddia etti. 

Aftonbladet gazetesinin haberine göre,  24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimlerini takip etmek için 17 ülkeden 60 milletvekili Türkiye'ye gitti. 

Editör: İsveç Gündemi