Ünlü blogger, başından geçenleri blogunda kaleme aldı.

Tungården, "Birdenbire beni işaret etti ve bağırarak bir şeyler söyledi. Büyük bir mutfak bıçağı olduğunu görüyorum" diye yazıyor.

Blog yazarı ve girişimci olan 32 yaşındaki Petra Tungården dün Stockholm'ün Östermalm semtinde bir sokağın ortasında bıçaklı saldırıya maruz kaldı. Bu saldırıyı blogundaki bir yazıyı kaleme alarak anlatıyor.

"Dün hayatta yaşadığım en tatsız şeyi yaşadım. Bazı nedenlerden dolayı başıma geleceğini hiç düşünmediğim bir şey başıma geldi" diye yazısına başlıyor.

Bir kişi aniden arkadan önüne fırladı ve elindeki ekmek bıçağıyla kendisine bağırarak, kolundaki saatini vermesini istedi.

"Birdenbire büyük bir mutfak bıçağı olduğunu gördüm ve bana işaret etti. Kaskının içinden bir şeyler bağırdı. Arkadaşım Linn, motosikletle gelen kişi tarafından itiliyor. Beni bıçaklayacağından o kadar korkuyorum ki hızla geri dönüp asfalta doğru yola düşüyorum, her şeyim sağa ve sola uçuyor" diye yazısına devam ediyor.

"Bana lanet saatini ver"

Petra Tungården saldırganın nasıl bağırdığını anlatıyor: "Lanet olası saatini bana ver". Bıçağı kendisine ve arkadaşına doğru tutuyor ve ona saati vermesini söylüyor.

"Saati alıyor ve arkadaşının motosikletine biniyor. Diğer tarafta arabadaki bir adam, tüm olayı görmüş ve saldırganı durdurmak için aracını motosikletin önüne sürüyor ve diğer bazı adamlar saldırganın peşinden koşuyor. Adamlardan biri, bizi bıçakla tehdit eden adamın önüne atlıyor ve hareket halindeyken onu motosikletten düşürmeyi başarıyor. Sonra onunla boğuşup ve bıçağı elinden düşürmeyi başarıyor”.

Sonunda polis olay yerine varır. Saatini geri aldı ama benzer bir şeyin tekrar olmasını önlemek için saati şimdi satacağını yazıyor. Ayrıca yardım eden adama teşekkür etmek istiyor.

"Ama her şeyden önce, asfalttaki düşüşten sonra sadece birkaç yara ile kurtulduğum için minnettarım. Ve erkeklerin ne kadar medeni bir cesareti vardı. Nasıl bu kadar çabuk harekete geçmeye cesaret ettiklerini ya da zamanları olduğunu anlayamadım" diye yazısına devam ediyor.

Dünyanın her yerinde kadınların, kötü insanlar için kolay bir hedef, ama kadınları koruyan kahramanların da var olduğunu görmek gurur verici olduğunu yazısında ifade ediyor.

Editör: İsveç Gündemi