İsveç basınında yer alan habere göre, ünlü aşçının yanında çalışan 21 yaşındaki genç bir kızın göğsünden ısırdığı söyleniyor.

Bir görgü tanığın ifadesine göre, genç kız uğradığı cinsel taciz sonrasında ağladığı belirtildi.

Dagens ETC gazetesi, yıldız şefin çalıştığı restoranda bir eski ve halen çalışan kadınlarla röportaj yaptı. Cinsel taciz ve istismarla dolu, yeni çalışanlara kendisiyle ilişki yaşamaları durumunda kariyerlerinde hızla yükselecekleri vaat ettiği söylendi.

Bir kadının beyanlarına göre, günlük yaşamda çalışırken, birçok kez taciz edildiğini ve sonunda tepki vermediğini belirterek, aynı zamanda kendini suçlu hissettiğini söyledi.

Gazetenin röportaj yaptığı kadınların hiçbiri ünlü aşçıyı polise ihbar etmedi. Şikayetlerini restorandaki diğer yöneticilere dile getirdikleri belirtildi.

Taciz, diğer şeylerin yanı sıra, yıldız şefin çalışan kadınlara, cinsel içerikli resimler ve mesajlar gönderdiği iddia edildi.

Şefin, yanında çalışan kadınların müstehcen yerlerine dokunduğu ve türlü tacizde bulunduğu yapılan röportajda dile getirildi.

Edinilen bilgilere göre, 2017 yılından bu yana birçok kadını taciz ettiği ileri sürüldü.

21 yaşındaki genç kadının taciz edilmesi üzerine, istifa ettiği ancak genç kadınla yüklü para karşılığında gizlilik sözleşmesi imzalandığı ileri sürüldü.

Restoranda çalışan çoğu kadının ilişkiye kendi rızasıyla girdiği ileri sürülen haberde, restoran ve şefin adı açıklanmadı.

Büyük bir restoran zinciri olduğu bilinirken, restoran CEO'su olaylarla ilgili suçlamaları kabul etmedi.

Kadınların tacizlerle ilgili her hangi bir şikayette bulunmadığı ve resmi olarak bir başvuru olmaması nedeniyle hiçbir suçlamanın kabul edilemeyeceğini, çok uzun süren bir durum nedeniyle bu güne kadar resmi olarak hakkında şikayet bulunmayan şahsın suçlanması kabul edilemez ifadeleri kullanıldı.

Hotel ve Restorant Union sendika başkanı Malin Ackholt, iddialarla ilgili harekete geçeceklerini, ancak henüz ellerine böyle bir başvuru gelmediğini ileri sürdü.

Ackholt, röportajla ilgili değerlendirmede, resmiyet kazanmamış söylü beyanlarla hareket edemeyeceklerini, sendikanın olayla ilgili araştırma yapabilemesi için resmi başvuru olması gerektiğini belirtti.

Gazetenin ileri sürdüğü iddialarla ilgili soruşturma başlayıp başlamayacağı merak konusu olurken, hakkında taciz iddiaları yayılan şefin bir süre çalışmaya ara verdiği belirtildi.

İddialarla ilgili polisin bir soruşturma başlatması bekleniyor.

Editör: İsveç Gündemi