İsveçli’ Sweco, Türkiye’de faaliyete başladı  

Avrupa’nın lider mühendislik ve müşavirlik firması olan Sweco 14.500 çalışanıyla, İsveç, Hollanda, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Belçika, İngiltere, Almanya, Polonya, Litvanya, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’de faaliyetlerini sürdürmektedir.

Sweco, Türkiye’de geleceğin projelerini hayata geçirmeyi hedefliyor

2008 yılından itibaren Türkiye’de; Hollanda merkezliGrontmij olarak faaliyet gösteren firma, 15 Ocak 2016 tarihi itibariyle İsveç merkezli, Avrupa’nın lider mühendislik ve müşavirlik firması Sweco’nun bir parçası olarak; Sweco Türkiye adıyla hizmetlerine devam edecektir. Sweco Türkiye, su ve çevre, altyapı ve ulaştırma, enerji, proje yönetimi, mimari, bina sistemleri ve yapı mühendisliği alanlarında faaliyet göstermektedir. Firmanın kuruluşundan itibaren Sayın Kerem Sadıklar Ülke Direktörü görevini yürütmektedir.

Sweco’nun Türkiye’ de yürütmekte olduğu projelerden bazıları aşağıdaki gibidir:

  • Ulaştırma: Avrupa Birliği Finansmanlı, “Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi”
  • Su ve Çevre: 14 Belediye’yi kapsayan “Entegre Su Projeleri (Lot 1- Lot 3)”
  • Bina Kontrollük:  Türk Sivil Havacılığının “Emniyet ve Güvenlik Eğitim İhtiyacı Alanındaki Kapasitesinin Arttırılması için İnşaat Kontrollük Hizmetleri”
  • Enerji:  Özel sektöre yapılmakta olan “AKSA Yalova 100 MW Kömür Santrali Yeni Buhar Türbini Projesi”

İsveç Büyükelçisi Sayın Lars Wahlund;

İsveç Büyükelçisi Sayın Lars Wahlund konuşmasında; Sweco’nun İsveç’te çok iyi bilinen bir firma olduğunun altını çizdi. Sweco’nun Türkiye’deki İş fırsatlarını olumlu değerlendirerek Türkiye pazarında bulunmaya karar vermelerinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Ülke Direktörü Sayın Kerem Sadıklar;

Sweco Türkiye Ülke Direktörü Sayın Kerem Sadıklar resepsiyonda, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılı kapsamında belirtilen 2023 hedefleri doğrultusunda dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesi hedeflenen ülkemizde, Sweco olarak kendilerinin de faaliyet gösterdiği alanlarda ciddi büyüme öngördüklerinden bahsetti. Özellikle, su, çevre enerji ve ulaştırmanın Sweco Türkiye’nin lokomotif sektörleri olduğuna değinerek;  bu alanlarda büyük çaplı projelere imza atacaklarının altını çizdi. Ekonomi Güncel haberler

Editör: İsveç Gündemi