Yeşiller Partisi sözcüsü Per Bolund'un covid-19 test sonucunun pozitif çıktığı açıklanırken, Merkez Parti'nin parti lideri Annie Lööf'de pozitif çıkmıştı.

Yeşiller Partisi sözcüsü Per Bolund twitter hesabından yaptığı açıklamada, covid-19 test sonucunun pozitif çıktığını duyurdu.

Bolund, "Bu sabah, test sonucumun pozitif çıkmasıyla İsveç Halk Sağlığı Kurumu'nun tavsiyelerine uygun olarak kendimi karantinaya aldım" şeklinde ifadeler kullandı.

PCR testi için randevu alındı

Yeşiller Partisi'nin basın sekreteri Michael Norberg Tot: Parti sözcüsünün kendini iyi hissettiğini ve dün gün boyunca semptomsuzdu. Ancak bugün semptomların daha belirgin olduğunu ancak kendini iyi hisettiğini aktardı.

Michael Norberg Tot, Per Bolund'un covid-19 için hızlı bir test yapmayı seçmesinin mevcut durumla ilgili olduğunu belirtti.

Dün fiziksel bir toplantı olduğu için Per, hızlı bir test yaptırmanın makul ve önemli olduğunu düşündü. Bir PCR testi rezervasyonu yaptırdı. Märta Stenevi de hızlı bir test yaptırdığını belirtti. 

Annie Lööf ve Per Bolund, Çarşamba günü Riksdag'ın parti lideri tartışmasına katıldı.

İki saat süren toplantı sonrasında tespit edilen vakalar kapsamında bazı liderlerin pozitif çıkması sonucu toplantıya katılanların kurallara göre hareket ederek, hem kendilerini izoleye aldıkları hemde test sonuçlarını bekledikleri ifade edildi.

Lööf, geçen haftanın sonunda Çarşamba günü testi pozitif çıkan bir kişiyle temas ettiği belirtiyor.

Annie Lööf, "Kendimi tamamen semptomsuz hissediyorum, ancak bu gece hızlı bir testte pozitif çıktım" dedi.

Lööf, "Bu nedenle mevcut tavsiyelere uymayı, kendimi ve ailemi izole etmeyi ve uygun zamanda PCR testi yaptırmayı gerçekleştirecem" ifadeleri kullandı.

Maske takması istendi

Enfeksiyonun yayılmasındaki keskin artışa rağmen, parti lideri görüşmesi mecliste yapıldı.

Konuşmacı Andreas Norlén'in basın sekreteri Pernilla Eldblom, Riksdag'ın enfeksiyonun yayılma riskini azaltmak için çeşitli önlemler aldığını söyledi.

Pernilla Eldblom, "Parti lideri tartışmasının biçimleri bir grup lideri toplantısında tartışıldı ve herkesin salonda mesafesini koruması ve maske takması çağrısıyla planlandığı gibi yürütülmesine karar verildi" denildi.

"Durum sürekli olarak gözden geçiriliyor ve yarından itibaren Riksdag'ın grup lideriyle bir görüşme planlanıyor."

Meclisteki grup toplantılarında önlemlerin artırılarak çalışmaların devam ettirilmesi bekleniyor.

Editör: İsveç Gündemi