İsveç hükümeti tarafından kurulan İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Ajansı (SIDA), Türkiye'deki cinsî sapkınlar için her yıl milyonlarca dolar ayırıyor. Türkiye'ye 1992 yılında gelen SIDA, zaman içerisinde Türkiye’ye ayırdığı bütçeyi arttırdı, ilaveten Ankara'da bir büro açtı, büyükelçiliğini de bu çalışmalarda aktif hale getirdi. SIDA, son yıllarda ortalama 10 milyon dolar harcadığı Türkiye'de en büyük paylardan birisini Kaos GL’ye ayırıyor. SIDA’nın ayrıdığı bütçe o kadar cömert ki sapkınların derneği onlarca projenin her birine 7 bin 500 lira hibede bulunuyor.

DESTEK 11 MİLYON DOLAR

SIDA’nın Türkiye ile ilgili çalışmaları, ahlâksızlık ve bölücülükte yoğunlaşıyor. SIDA internet sayfasındaki tanıtımda, “2010-2013 dönemi için uygulanan İsveç-Türkiye Kalkınma için İşbirliği Stratejisi politikasının hayata geçirilmesi ile verilen desteklerin daha iyi bir koordinasyonla yürütülmesi önem kazanmış ve mali destekleri yürütme görevi SIDA ile birlikte İsveç Konsolosluğu’na verilmiştir. 1992 yılında küçük desteklerle başlayan bu süreç yılda 70 milyon İsveç Kronuna (yaklaşık 11 milyon dolar) ulaşmıştır. İsveç’in İstanbul Başkonsolosluğu yoluyla ise yıllık 14 milyon İsveç Kronu (yaklaşık 2 milyon dolar) civarında kaynak insan hakları, demokrasi ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanlarındaki projelere  katkı sağlamak amacıyla harcanmaktadır” denildi.

BAKIN PARALAR NEREYE?

TÜRKİYE'deki faaliyetlerini ağırlıklı olarak cinsî sapkınların derneği Kaos GL ile Güneydoğu bölgesindeki Kürt siyasî hareketine mensup belediyelere yoğunlaştıran SIDA, son olarak halen devam etmekte olan “10. Homofobi Karşıtı Buluşma” etkinliğine sponsor oldu. SIDA’dan büyük malî kaynaklar elde eden Kaso GL de, yaptığı duyuruyla, homoseksüeller, travestiler, lezbiyenler ve benzerleri için proje üretecek alt STK’ların her bir projesine 7 bin 500 lira ödeme yapacağını bildirdi. Cinsî sapkınların etkinliklerine ayrıca Almanya, Hollanda, Kanada ve Norveç Büyükelçilikleri de destek oluyor.

HDP'Lİ BELEDİYELERE DE AYRI KAYNAK!

SIDA, son 23 yılda HEP, DEP, BDP ve HDP çizgisinde faaliyet gösteren, sık sık da terör örgütü PKK ile işbirliği içine giren Güneydoğu Anadolu’daki çok sayıdaki belediyeye de, “yerel yönetimleri güçlendirme çalışmaları” kisvesiyle hibe destekler sağlıyor. SIDA’nın en fazla destek sağladığı STK’lar, İstanbul’dan sonra Diyarbakır’da yoğunlaşmış durumda. SIDA’nın sitesinde “2014 yılında Diyarbakır’da 8 STK’nın yerel yönetimlerle ortaklaşa yürüttüğü projelerin desteklenmesi gerçekleştirildi” denildi.

Kaynak: Vahdet
Editör: İsveç Gündemi