Polisin yeni endişesi: Köprülerden araçlara kayaların atılması.

Rinkeby'deki polis olayların yaşandığı zamanlarda dışarı çıktığında, artık yaya geçitlerine de bakıyor. Bunun fark edilmesi üzerine gençlik çeteleri oradan büyük taşlar atmaya başladı.

Polis asistanı Adam Wanted, "Ben ve meslektaşlarım bir yaya geçidinin altından geçerken her zaman yukarı bakıyoruz" dedi.

"Beş kilogram ağırlığındaki kayalar, yüksek irtifalardan atıldığında tehlikeli mermilere dönüşüyor". diyen Efterlyst, sorun bir süreliğine çözülmüştü ancak bu soru yeniden baş gösteriyor dedi.

Polis, son zamanlarda gençlik çetelerinin sivil polis arabalarını hedef almaya başladığını belirtti.

Görüntülerde yer alan araca üst geçitten gençler tarafından büyük taşların bırakılması sonucunda böyle hasar aldığını belirten polis, taşlar yüksek irtifadan bırakıldı ve araca isabet eden taşların öldürücü olabileceğini belirtti.

Sivil polis aracına benzeyen otomobilin hedef alındığı Eylül ayında, yaklaşık altı metre yükseklikten atılan kayalar sonucunda aracın tavanı çökmüş görünüyor.

Atılan kayalardan birinin araca isabet ettiği belirtilirken, işine giden talihsiz adamın bir kaç santimlik farkla darbe almaktan kurtulduğu söylendi.

Bu olayı gerçekleştiren gençlerin polis aracını hedef aldığını sanıyor. Ancak işine giden sıradan bir insanın hayatına kast ettiklerini bilmiyorlar diyen polis, böyle olayların suçsuz insanların can kaybına neden olabileceğini belirtti.

Olay, ağırlaştırılmış saldırı girişimi olarak sınıflandırılıyor, ancak polis asistanı Adam'a göre, kolaylıkla cinayetle sonuçlanabilirdi.

Asistan polis, "Yani polis olarak biz tabii ki kafamıza veya arabamız taş atılması için polisliğe kayıt olmadık ama bir şekilde risklerin farkındayım ve bu mesleği seçtim" dedi.

Editör: İsveç Gündemi