Trafiğin yoğun olduğu saatlerde toplu taşıma araçlarıyla seyahat etmekten kaçınmak için sürekli uyarı yapılmasına rağmen, taşıma araçlarındaki yoğunluk artıyor.

Stockholm'deki otobüs şoförleri oluşan kalabalıklardan endişe ediyor.

40 yıldır otobüs şoförlüğü yapan Pierre Mokdasi, "o kadar kalabalık ki, bir tek insanların birbirini kuçaklamadığı eksik" diyor.

Ağustos ayında, yolcu sayısı geçen yılın aynı zamanına göre daha az olmasına rağmen seyahat yeniden hızlanmaya başladı.

Hazırlanan bir rapora göre, ülkenin 21 il idaresi geride kaldığı son haftalardaki trafik durumunun yeniden bir derlemesini gösteriyor.

"Adım atacak yer kalmıyor"

Sabah ve mesai bitiminden sonra trafikte trajik bir yoğunluk yaşanıyor. 67 yaşındaki otobüs şoförü Mokdasi, kalabalığın inanılır gibi olmadığını belirterek, insanların mesafeye biraz dikkat etmesi konusunda uyardıklarında söyledikleri bir kulaktan giriyor, diğerinden çıkıyor. Kimse umursamıyor, bir tek kucak kucağa oturulmadığı eksik ifadeleri kullandı.

Mokdasi, insanların gerçekten çok sorumsuz davrandığını belirterek, başından geçen bir olayı şöyle anlatılıyor. "Bir gün Gullmarsplan'a doğru yolculuk ederken, otobüste yaklaşık 30-40 kişi ayakta duruyordu. Benden sonraki otobüs boş geldi. Aracı durdurdum ve ayakta olan insanların boş araca geçmelerini istedim. Ancak bir dakika bile sürmeyecek değişimi kimse dinlemedi ve bir kişi bile inip boş otobüse geçmedi" dedi.

Mart ayında koronavirüse yakalandığını ve çok zorlu günler geçirdiğini belirten tecrübeli otobüs şoförü, insanların sorumsuz davranmasına anlam veremediğini belirtti. Yoğunluğun önlenmesi için insanın kendi ve diğer insanların hayatına saygı duyması gerektiğini dile getiren Mokdasi, kendimizi, sevdiklerimizi ve virüse karşı zayıf olan insanları korumak için herkesin dikkat etmesi gerektiğini, ancak buna hiç dikkat edilmediğini savundu.

Halk Sağlığı Kurumu'nun tavsiyelerine yeterince uyulmadığını ve Halk Sağlığı Kurumu'nunda her zaman yeterli bilgi akışı sağlamadığını söyleyen sürücü, toplu taşıtlarda bu şekilde virüsten korunmanın imkansız olduğunu belirtti.

Editör: İsveç Gündemi