Taciz edilen kişilerden biri de 20 yaşındaki Ellen Brantemo’ydu. Bir gece arkadaşlarıyla beraber dışarıya çıktığı sırada tanımadığı birisi arkadan yaklaştı ve genç kızı taciz etmeye yeltendi. Ancak yanlış kişiye sataştığını bilmiyordu.
İsveç’in Vimmberby şehrinde Ellen Brantemo arkadaşlarıyla beraber dışarıya çıkmıştı ve güzel vakit geçiriyordu. Birden her şey değişti.

Arkasından tanımadığı birisi yaklaştı ve Ellen’ı taciz etti. Ancak Ellen korkmadı. Aksine çok sinirlendi. Ardından tacizci gözlerden kayboldu. Ellen de tacizcinin arkasından koşmaya başladı.

Ellen Brantemo, yerel gazete Dagens Vimmberby’e “Taciz ettikten sonra kaçtı. Ben de arkasından koştum. Arkasından koşmamı tamamen o anki sinirime bağlıyorum” dedi.

Ellen, peşinden koştuğu tacizcisine yetişti. Elinden tutarak etkisiz hale getirdi. Tam o sırada polisler olaya dahil oldu. Ellen tacizcisinden şikayetçi oldu ancak bir şey çıkacağını düşünmüyordu. Ancak polis olayı çok ciddiye aldı.

Tacizci şu anda tutuklandı.

Ellen, “Tutuklanmasına çok sevindim. Asla unutamayacağım olaylardan biriydi. Adaletin yerini bulmasından çok memnunum” dedi.

Tacizci, cinsel istismar ve Ellen ile girdikleri fiziksel tartışma sırasında kızın bileğini burktuğundan dolayı saldırı suçundan tutuklandı. 650 dolar para cezası da alan tacizci, cezasını tamamladıktan sonra da kamu hizmeti cezasını yerine getirecek.

Ellen son olarak, “İyi ki de peşinden koşmuşum. O an doğru şeyi yaptığımı düşündüm. Peşinden koşmasam belki de yakalanamayacak ve bunu bir başkasına yapacaktı. Yaptığım hareketten dolayı kendimle gurur duyuyorum” dedi.

20 yaşındaki Ellen, cinsel tacizin kabul edilemez olduğunu ve tacizde bulunanların cezalandırılması gerektiğini bizlere gösteren son kişi. Umarız ki hiçbir kadının başına böyle şeyler gelmez. 

Kaynak: Newsner
Editör: İsveç Gündemi