İsveç polisi kadının ölümüne neyin sebep olduğunu araştırıyor.

Soruşturmayı yürütene ekipteki polis sözcüsü Anders Hägglund, "otopsiyi bekliyoruz" dedi.

Edinilen bilgilere göre kadın 40'lı yaşlarında ve Temmuz ayı sonunda göz kapağı ameliyatı olmak için Birleşik Arap Emirlikleri Dubai'ye gitmiş. Ancak komplikasyonlar ortaya çıkmış ve kadın komaya girmiş.

Soruşturma başlatan polis, kadının 9 Ağustos'ta Stockholm'deki Karolinska Üniversite Hastanesi'nde öldüğünü doğruladı.

Anders Hägglund, "Estetik operasyonu sırasında bir şey oldu, çok şey biliyoruz. İsveç'te burada bir otopsi yaptık ve sadece ön sonucu aldık ki bu pek bir şey ifade etmiyor. Herhangi bir şey söyleyemeden önce her şeyin nasıl geliştiğine bakmamız gerekiyor" yorumunda bulundu.

Bir kaynağa göre, estetik operasyonundan sonra kontroller yapılmadı.

Polis: Yapabileceğimiz pek bir şey yok

İsveç'te öldüğü açıklandı ama geldiğinde çoktan ölmüştü diyen Anders Hägglund, olayla ilgili başkasının ölümüne sebep olma yönünde soruşturmanın başlatıldığını ve raporların tam olarak anlaşılması için beklendiğini belirtti. 

Hägglund Dubai'de ne olduğuna dair belgelerimiz var, bu yüzden orada ne yapıldığını biliyoruz ve şimdi otopsinin değerlendirmesini yapması gerekiyor dedi.

Dubai'de polis soruşturması olup olmadığını bilinmiyor.

Soruşturma polisi, Dubai'deki bir suçu soruşturma imkanımız yok, Dubai yasaları vb. durumlar orada geçerli. Ama sebep olduğu ortaya çıkarsa, nasıl ilerleyebileceğimizi göreceğiz dedi.

Peki bu durumda İsveç polisi ne yapabilir sorusu üzerine: Hägglund, Neler olduğuna bakar ve bizim açımızdan neler yapabileceğimizi görürüz ama yapabileceğimiz pek bir şey yok şeklinde konuştu.

Editör: İsveç Gündemi