Uppsala merkezinde Cumartesi gecesi yaşanan olayla ilgili konuşan iki kız kardeş, eşleri ile gece dışarı çıktıklarını, eşlerinin biraz geriden gelirken, maskeli bir kişinin kendilerine saldırarak darp ettiğini, düştükleri sırada kafalarına vurduğunu belirtti.

Sosyal medyada büyük tepkilere neden olan saldırı ile ilgili konuşan ve saldırıda yaralanan Rebecca Andersson, kız kardeşi eşi ve eniştesiyle ailece dışarı çıkmak istediklerini, bu sırada kız kardeşiyle biraz önde çıktıklarını, eşlerinin ise geriden geldiği sırada aniden karşılarına maskeli birinin çıktığını ve kendilerine saldırdığını belirtti. Tekme ve yumruk darbeleriyle düşen kız kardeşlere yerde de vurmaya devam eden saldırgan, iki kız kardeşi hastanelik etti.

Sesler üzerine eşlerinin geldiğini, olayın çok hızlı geliştiği ve bir araçtan bir kaç kişinin daha inerek kemerle saldırdıklarını belirten kadın, neye uğradıklarını şaşırdıklarını söyledi.

Yaşanan olayla ilgili polis soruşturma başlatırken, iki kız kardeş tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.

Bölge polisi Åsa Wallentin, ifadeler doğrultusunda olayı soruşturduklarını söylerken, henüz kimsenin yakalanmadığı belirtildi.

Editör: İsveç Gündemi