Ona göre, koronavirüs geldiğinden beri günlük yaşam tamamen değişti.

Emma "Birkaç hafta önce gündelik hayat kalmadı. Şimdi her şey baş aşağı" dedi.

30 yaşındaki hemşire, on yıl önce, Mark'ın belediyesindeki Kinna'dan Stockholm'e taşındı. 25 yaşındayken kendini bir hemşire olarak eğitmeye karar verdi ve şimdi Stockholm bölgesinde hasta ve yaşlıların bulunduğu bir bölümde çalışıyor.

Hemşire Emma Gustavsson, "Korona virüsü bizimle çok somut hale geldi. Her gün yeni direktifler alıyorsunuz, yeni yönergeler ve her şey ters gidior. Gerçekten iyi zamanların gelmesi çok uzun bir zaman alacak" dedi.

Ailemle görüşemiyorum

Yaklaşık bir yıl boyunca departmanda çalıştı ve çok mutlu olan hemşire, son haftalarda her gün bir başka mücadele başladı.

"Bunlar çok ekstra durumlar, çok üzgün ve çok endişeli bir şekilde akrabalarınızla konuşuyorsunuz. Hafif semptomları olanlar bile büyük bir endişeden şikayetçi" diyen Emma, ​​risk altında olduklarını ve daha yaşlı hastalar olduğunu biliyorlar ifadeleri kullandı.

Emma Gustavsson tuttuğu günlüğün notlarını paylaştı

Günlük şöyle: "Sevgili günlük

Bugün bir hemşire olarak bugüne kadarki en zor sınavımı geçtim. Sadece covid-19 ile enfekte olan çok hasta ve yaşlı hastaları kabul eden bir bölüme taşındım. Departman dolu. Ve yönlendirmeler uzun kuyruklarda. Ambulans personeli başka bir hastayı teslim etmeyi bekleyen gaz maskeleri içinde. Akrabalar telefonda arıyorlar ve ağlıyorlar. Tüm hastalarımın nefes alması zor ve oksijen gerektiriyor. Birinin şu anda 12 litre oksijeni var (kardiyak arrestte 10 litre alıyorsunuz) ve hala düzgün oksijenlenemiyor. Nefes almakta zorlandığınızda endişe ve panik yaşarsınız. 

Kendimi tamamen çaresiz hissediyorum. 
Herkesin iddia ettiği bir süper kahraman değilim. İki kolumla ölmeni önlemek için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışan sıradan bir kızım. 

Vizörümden sonra gerginlik baş ağrılarım var ve maske yüzümde izler burnumda baskı yaraları yarattı.

Sevgili kırılgan hasta. Bu tabureye dayanamayacağını biliyorum. Ve gözlerinde görüyorum ki sen de biliyorsun" şeklinde ifadeler kullandı.

Editör: İsveç Gündemi