İsveç'te genel olarak cinayet davalarındaki çözümsüzlük tahamül edilmeyecek boyutlara gelmeye başladı. Yıllık işlenen suçların sadece yüzde 10 oranını aydınlığa kavuşturabilen İsvçe polisinin karnesi hiç iyi görünmüyor.

27 yaşındaki Anton'nun cinayeti ile ilgili teoriler geliştiren polis ve soruşturma savcısı basınla bazı bilgiler paylaştı.
Cinayetin başlıca nedenini gasp olarak düşündüklerini dile getiren soruşturma savcısı Peter Larsson zanlıların para koparmaya çalıştıkları için Anton'u kaçırdığını ve muhtemelen istediklerini elde edemeyince de öldürdüler şeklinde düşündüğünü belirtti.

27 Ağustos'da Askim bölgesinde kaçırılan ve kaçırıldıktan birkaç gün sonra ölü olarak aynı bölgede bulunan gencin cinayet davasıyla ilgili üç kişi gözaltına alınmış ve soruşturma kapsamında bazıları hala gözetim altında tutulmalarına rağmen şüphelileri kesin zanlı gösterebilecek yeterli delil olmaması polisin ve savcılığın elini zayıflatıyor. Muhtemel zanlı olduğu düşünülen baş şüpheli cinayetten serbest kalırken, silah bulundurma suçundan altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu da savcılık ve polisin kendi üzerindeki baskıları hafifletmek için kullandıkları belirtiliyor.

Dava savcısının beyanlarına göre olayla ilgili başka şüphelilerde bulunuyor. Ancak tasarlanmış cinayet kavramı üzerinde yoğun bir şekilde duran davanın araştırma ekibi bir kadın ve bir erkeğinde olayla ilişkili olabileceklerini ileri sürdü.

Tüm bu teoriler biryana dursun sonuç olarak dosyanın gizliliğinden dolayı daha fazla bilgi veremeyeceğini belirten yetkililer soruşturmanın devam ettiğini söylemekle yetindi.
Editör: İsveç Gündemi