İsveçli gazeteci Kim Wall cinayetinin sanığı Hollandalı mucit Peter Madsen, Danimarka'nın başkenti Kophenag'da çıkarıldığı mahkemede Wall'ın kendi yapmış olduğu UC3 Nautilus denizaltısında, ambarın kapağının üzerine düşmesi sonucu öldüğünü savundu.

'ÇOK YORGUNDUM, UYUMAK İSTEDİĞİM İÇİN WALL'IN CESEDİNİ DENİZE ATTIM'

​Madsen, Wall'ın kapıdan geçmesi sırasında tuttuğu kapağın birden elinden kaydığını ve Wall'ın başına çarptığını, daha sonra çok yorgun olduğu için uyumak istediğini, teknede bir cesetle uyumak istemediği için de Wall'ın cesedini denize attığını söyledi. Bu işlemleri yaparken ağladığını da ifadesine ekleyen Madsen, Wall'ın bedenini parçalara ayırdığı iddiasını ise reddetti.

'KEDİLERİMİ DÜŞÜNDÜM, İNTİHARDAN VAZGEÇTİM'

Öte yandan Madsen mahkemede intiharı düşünmüş olduğunu söyledi: "Artık ciddi ciddi intiharı düşünüyordum. Kendi kendime dedim ki, Peter Madsen, Nautilus'ta ölmeli, bu onun için iyi bir son olur. Öyle bir noktadaydım ki artık yaşadığım hayatı sürdüremeyeceğimi sanıyordum." Madsen daha sonra eşini ve üç kedisini tekrar görmek istediği için bundan vazgeçtiğini söyledi.

Mahkeme Madsen'un psikiyatrik muayeneden geçmesi için 4 hafta daha gözaltında kalması yönünde karar aldı.

Madsen suçlu bulunursa 5 yıl hapis cezası alacak.  

Soruşturmanın başında mahkeme Madsen'ı kasıtsız cinayet şüphesiyle dolayı gözaltına almış, Madsen olayın kaza olduğunu savunmuştu.


Kim Wall
© REUTERS/
Danimarka'da bulunan ceset İsveçli gazeteciye ait çıktı
KENDİ DENİZALTISINI BATIRMIŞTI
30 yaşındaki bağımsız gazeteci Wall, Madsen kendisini 17 metre uzunluğundaki denizaltısına bindirip götürmeden önce, mucidin yaşam öyküsünü araştırıyordu. Polis 23 Ağustos'ta genç kadının başsız bedenini bulmuştu. Wall'ın Madsen'ın denizaltısında kaybolmasından 1 gün sonra ise, Madsen, kasıtlı olarak batırılmış olan denizaltıdan kurtarılmıştı.
Editör: İsveç Gündemi