İsveç enerji firmaları, Kuzey Akım 1 ve 2'ye yönelik şüpheli sabotajın ardından güvenliği sıkılaştırıyor.

Daha önce, Ringhals ve Forsmark nükleer santralleri, Kuzey Akım 1 ve 2 gaz boru hatlarına yönelik şüpheli sabotaj nedeniyle durumu dikkate aldıklarını ve güvenlik tedbirleri açısından adım derhal adım attıklarını duyurmuşlardı.

Şimdi, ülkenin en büyük hidroelektrik üreticisi olan ve aynı zamanda çok sayıda rüzgar enerjisi santraline sahip olan Vattenfall, artan güvenlik riskinin ve alınacak tedbirlerin hidro ve rüzgar enerjisi için de geçerli olduğunu açıkladı.

Sveriges Radio, İsveç'in güneybatısındaki ana gaz şebekesine sahip olan Nordion Energi'nin de güvenlik çalışmalarını artırdığını bildirdi.

Danimarka'daki Dragør'dan Stenungsund'a uzanan ana hat, İsveç'teki iki ana ağdan biri. Nordion Energi, hanelere ek olarak, kendilerine bağlı "gıda ve kimya tarafında sosyal açıdan kritik bir endüstri" olduğunu da belirtti.

TT haber ajansının, İsveç'in diğer dört büyük hidroelektrik üreticisiyle konuya dair yaptığı görüşmelerde, iki kurumun, Ukrayna'da savaşın başlamasından bu yana daha ihtiyatlı olduklarını ancak Kuzey Akım'daki olaylar nedeniyle özel bir önlem almadıklarını belirttiği aktarıldı.

Editör: İsveç Gündemi