Djurgården huzurevinde koronavirüs salgını nedeniyle 30 yaşlı hayatını kaybetti.

30 yaşlının hayatını kaybettiği yaşlı bakım evinde yanı sıra diğer bakım evleri salgının rüzgarıyla çalışanları iş yapamaz hale geldi.

Yaşlıların direnç zayıflığı, salgının hızla yayılması ve tedbirsizlik ülke genelinde binlerce yaşlının hayatına mal oldu.

Fazla kısıtlamalara gitmeyen, ancak huzurevlerinde önlem almakta geciken ülke, salgına büyük bedel ödedi.

Eskilstuna Belediye Başkanı Johan, Lindström, "Burada açıkça başarısızlık olduk" dedi.

Demans hastalarının kaldığı Djurgården huzurevinde, covid-19 salgını nedeniyle en fazla ölümlerin yaşandığı bakım evlerinin başında geliyor.

Yaşlıların enfekte olmasıyla birlikte şok geçiren bakım evinde, çalışanlarında enfekte olması nedeniyle biranda huzurevi kaos evine dönüştü.

Salgının vurması ve yaşlıların yaşamını yitirmesiyle harekete geçen yetkililer, alınan önlemlerin içeriye giren salgını önlemedeki mücadele çok uzun sürdü.

Ülkedeki birçok yaşlı bakım evinde yaşanan ölümlerle ilgili soruşturmalar sürüyor.

Enfeksiyonun yayılmasında konut yönetiminin eksikleri tespit edilmesi halinda hukuki soruşturma ve tazminatlar devreye girecek. Ancak İsveç'te hala salgının devam ettiği gerçeği gözardı ediliyor.

Yetkililerin tavsiyelerine kulak asmayan gençler, her gün kalabalık gruplar halinde farklı mekanlarda bir araya gelmeye devam ediyor.

Ekonomik çarkların kısmi yaşam haklarının önüne geçtiği bir süreçte uzun süreli nasıl bir sonuç elde edileceği merak ediliyor.

Eskilstuna belediye başkanı Johan Lindström, yaşlı bakım evlerinde başarısız olduklarını itiraf ederek, bu süreçten büyük dersler çıkarılması gerektiğini belirtti.

Editör: İsveç Gündemi