İsveç Asuri Federasyonu, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye destek veren İsveç Sol Parti Genel Başkanı Jonas Sjöstedt'i bir basın açıklamasıyla kınadı.

Sol Parti Genel Başkanı Jonas Sjöstedt'in İsveç'te bulunan örgütün silahlı kanadı YPG'nin kadın kolu komutanı Nesrin Abdullah'la fotoğraf çektirip, facebook hesabında yayınlamasına, sert tepki gösteren İsveç Asuri Federasyonu, fotoğraf karşısında oldukça endişeye kapıldıklarını bildiren bir kınama mesajı yayımladı.
Federasyonun resmi sayfasından yayımlanan açıklamada, Af Örgütü (Amnesty) ve İnsan Hakları İzleme Komisyonu'nun (Human Rights Watch)''PYD, Suriye'de etnik temizlik yapıyor, savaş suçu işliyor, çatışmalarda çocukları kullanıyor' yazılı raporu hatırlatılırken, ''Asurüleri öldüren, insanlık suçu işleyen PYD'yi nasıl aklarsın ?'' Bu Sol Partinin değerlerine uyuyor mu? Sjöstedt ''diye' sorudu.

Açıklamanın altına da, Parti Başkanı Sjöstedt'in mail adresi verilerek, üyelerinden mail yağmuruna tutulması isteniyor. 

- Tepki çeken fotoğraf

Sol Parti Genel Başkanı Jonas Sjöstedt'in facebook sayfasında yayınladı fotoğrafın altına, ''Bu gün DAEŞ'e karşı başarılı bir savunma yapan YPG'nin kadın kolu komutanı Nesrin Abdullah'la çok önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Rojova'nın kurtuluşu için İsveç her türlü yardıma hazırdır'' şeklinde yorumla paylaşılmış.

Editör: İsveç Gündemi