İsveçli aktivist Benjamin Ladraa, İsrail’in, Filistin’e yönelik zulmüne tepki göstermek amacıyla geçen sene İsveç’ten Filistin’e başlattığı yürüyüşte, 8 ayın sonunda İstanbul’a ulaşmıştı. Sosyal medya aracılığıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne bütün İstanbulluları Filistin için dayanışmaya davet eden aktivist Ladraa, yaptığı açıklamada, Filistinliler hürriyetlerine kavuşana kadar mücadeleye devam edeceğinin altını çizmiş ve ‘’Göteborg’dan 11 ay önce yaya olarak yola çıktım. Filistin hür kalana kadar mücadelemden vazgeçmeyeceğim” ifadelerini kullanmıştı. Benjamin Ladraa, tekrardan Filistin için yeni bir yürüyüş yapacağını ifade etti.  

Küresel çapta yürüyüş

Benjamin Ladraa, dünyanın dikkatini bir kez daha Filistin sorununa çekmek için çıktığı ferdî yolculuğu yeniden düzenleyeceğini ve bu defa insan hakları aktivistleri ile birlikte büyük bir yürüyüş planladığını belirtti. Ladra, yaptığı açıklamada, “Yeni bir proje üzerinde çalışıyorum. Filistin’e yürüyeceğim. 

Bu sefer, sadece kendi başıma da değil. Bu sefer yürüyüşü büyüteceğiz. Ben ve insan hakları aktivistleri dayanışma için Filistin’e büyük bir yürüyüş düzenliyoruz ve ‘Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü’nün de önemini vurgulayacağız. 

Bu projeyi ‘Filistin için insanlık’ olarak adlandırıyoruz ve bunu küresel bir harekete çevirmek için çalışıyoruz. 

Bu sefer yürüyüşü Hollanda’dan, Hauge’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden (ICC) başlatıp Avrupa’dan geçerek Paris, Cenevre gibi her önemli durakta büyük etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bu projede herkese ihtiyacımız var. Yürüyüşçülere, medyaya ulaşmaya ve organizasyonlarla çalışmaya ihtiyacımız var. 

Dünya genelinde ses getirmek için her ülkede ulusal grup kurmak istiyoruz. Şu anda doğru insanları bulma sürecindeyiz” ifadelerini kullandı. 

Editör: İsveç Gündemi