Kış aylarında elektrik tüketiminin artığı ve son dönemde yaşanan fiyat artışıyla birlikte İsveçli aileye gelen Aralık ayı elektrik faturası aileyi şok etti.

Aralık ayı faturasını gören 47 yaşındaki Anna Eduards gördüğü fatura karşısında şok geçirdiğini söyledi. 20 bin 275 kron fatura gelen aile, ölülerimizden kalan miras olmasa asla altından kalkamazdık ifadeleri kullandı.

Elektrik faturası karşısında şok olduklarını belirten Anna, havaların soğumasıyla birlikte ısınmak ve sıcak su için mecburen elektrik kullandıklarını ancak her ailede olması gerektiği gibi tüketim sağladıklarını, gelen faturanın anlamsız olduğunu belirtti.

İsveç basınına konuşan 47 yaşındaki kadın, yakın bir akrabadan miras kalmamış olsaydı, elektrik faturasına ödeyecekleri paradan sonra temel ihtiyaçlarını asla karşılayamayacaklarının altını çizdi.

Bir şirkette yönetici olarak çalıştığını belirten Anna, normal bir çalışanın böyle rakamları ödemesi günümüz koşullarında imkansız ifadeleri kullanarak, elektrik fiyatlarındaki pahalılığı anlamsız bulduğunu vurguladı.

Editör: İsveç Gündemi