Geyik avına çıkan İsveçli Andreas Sånglöf hiç beklemediği anda ormanda iri bir ayı ile göz göze geldi. Doğal yaşamda ilk defa bir ayı ile karşılaşan Andreas üstelik cep telefonu ile ayının görüntülerini, saldırısını ve ıslık çalarak kurtuldu

İLK ÖNCE KÖPEK SANDI

Örnsköldsvik ve Sollefteå kentleri arasındaki ormanlık bölgede arkadaşları ile geyik avına çıkan Andreas Sånglöf ekipte gözcü olarak kaldığı noktadan 20 metre ilerde böğürtlen çalıları arasında yuvarlanan bir karaltı fark etti. İlk önce ava katılan köpeklerden biri olduğunu düşündüğü karaltının bir ayı olduğunu anlayınca cep telefonu ile ayıyı görüntülemeye başladı.

"TİTREYEREK ÖYLECE KALDIM"

Andreas Sånglöf ayı ile karşılaşmasını şöyle anlattı: "İlk önce gözlerime inanamadım. Bir iki kere gözlerimi ovuşturdum. Sonrasında cep telefonumu çıkarmaya akıl edene kadar adrenalin şokundan titreyerek öylece kaldım.

"AKLIMA ISLIK ÇALMAK GELDİ"

Ayıyı görüntülerken anlamadığım bir şeyler onu bana doğru koşmaya yöneltti. Ancak hiç bir zaman göz göze gelmedik. Hiç bir zaman korkmaya vaktim olmadı. Bana 5-6 metre yaklaştığında bir şeyler yapmak gerektiğini düşündüm. Aklıma tek gelen şey beni fark etmesi için ıslık çalmak oldu." Andreas'ın ıslık çalmasıyla bir an duran ayı, bir müddet ters yönde koştuktan sonra, bölgeden uzaklaştı.

"ÇOK AZ KORKU DUYDUM"

Sonrasında ne düşündüğü sorusuna Andreas Sånglöf "Bir çok arkadaşım soğuk kanlı mı olduğum ya da aptal cesaretli mi olduğum sorusunu sordu. Ancak karşı karşıya bulunduğum duruma rağmen sakin bir ruh hali içindeydim. Bir başkasını benzer durumda görseydim büyük bir korku yaşadığını düşünürdüm. Ama ben çok az korku duydum ve harika bir doğa tecrübesi yaşadım" diye cevapladı.
Editör: İsveç Gündemi