Wahlund, İsveç İstanbul Başkonsolosu Jens Odlander ile Bursa Vali Vekili Ahmet Hamdi Usta'yı makamında ziyaret etti.
Bursa'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Wahlund, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ekonomik ilişkilerinde bu zamana kadar İstanbul ve Ankara'nın öncü şehirler olduğunu söyledi. 

Wahlund, Bursa'nın da yüksek potansiyele sahip güçlü bir şehir olduğunu belirterek, "Bundan sonra Bursa ile daha güçlü bir ekonomik ilişki kurmayı hedefliyoruz" dedi.

İsveç ile 17'inci yüzyıldan beri süregelen köklü bir ilişkiye sahip olunduğunu aktaran Usta da dünyanın en eski üniversitelerinden olan İsveç'teki Uppsala Üniversitesi'nde Türkoloji Enstitüsü'nün yaklaşık 170 yıldır faaliyette olduğunu belirtti.

Ekonomik ilişkilere bakıldığında ise 2003 verilerine göre yaklaşık 3 milyar dolarlık iş birliğinin olduğunu aktaran Usta, "Bizim yaklaşık 1 milyar 100 milyon gibi bir ihracatımız var. 2 milyon dolar gibi de bir ithalatımız var. İsveç ile bizim ihracat kalemlerimize baktığınız zaman otomotiv, otomobil parçaları, tekstil, soğutma sistemleri ve konfeksiyon  ürünlerini ihraç ettiğimizi görüyoruz. İthal ürünlerimize baktığımızda ise demir çelik tıbbi malzemeler telefon, teknoloji  ve mobilya ithal ettiğimizi görmekteyiz" dedi.

Usta, bu gibi ziyaretlerle ülkeler arasındaki ekonomik ilişkileri daha da geliştirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, "Bursa, Türkiye'nin yükselen bir değeri ve marka bir şehir. 'İleriye dönük neler yapabiliriz?' bunları görüşeceğiz. İleriye yönelik bir dizi antlaşmalara imza atacağımızı düşünüyorum" açıklamasında bulundu
Editör: İsveç Gündemi