Halk Sağlığı Kurumu Devlet Epidemiyolog Yardımcısı Anders Wallensten, "Maske koruması hakkında bilgi durumuna bakan bir grubumuz var ve birkaç gün içinde bir sonuca varacağız" dedi.

İsveç'teki korona patlaması on ikinci haftasında. Ulusal Sağlık ve Refah Kurulu'na göre pandemi devam ediyor.

Bugünkü basın toplantısında Ulusal Sosyal İşler Acil Durum Müdahale Müdür Yardımcısı Taha Alexandersson, "Kriz hiçbir şekilde bitmedi, 21 bölgenin 17'sinde salgın güçleniyor." dedi.

Korona virüsünün ilerlemesi sırasında birçok kez tartışılan konu olan maskeyle korunmaya ilişkin yasaların ve kısıtlamaların getirilip getirilmeyeceği tekrar gündeme getirilen bir soru.

Birkaç gün içinde karar verilecek

Bazı araştırmacılar Halk Sağlığı Otoritesine kısıtlamalar koymasını ve İsveçlilerin kamu ortamlarında maske kullanmasını istemektedir. Halk Sağlığı Kurumu şimdi bunu derinlemesine araştırıyor.

Konuya dair Wallensten "Zaten buna bakan bir grubumuz var ve birkaç gün içinde bir sonuca varacağız" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Ancak, halka kamusal ortamlarda maske koruması takmasını tavsiye etmenin uygun olduğunu düşünmüyor. Bunun yerine, ileri yaş grubu, huzurevleri ve benzeri işlere bakılmasına inanıyor.

Wallensten, "Halkla ilgili olarak, önemli olanın mesafeyi korumak ve hasta olunduğunda evde kalmak olduğu açıktır." dedi.

Wallensten, maske ile birlikte daha güvende hissedebilirsiniz ve maskelerle yüze temas daha fazla olacağı için bu bulaş riskini de artırır dedi.

Maske konusunun yeniden gündeme geldiği İsveç'te Halk Sağlığı Kurumu uzmanlarınca konunun araştırıldığı ve önümüzdeki günlerde bir sonuç alınacağı belirtildi.

Editör: İsveç Gündemi