İsveç basınında yer alan habere göre, Dışişleri Bakanlığı tavsiyelerini gözden geçirerek, yeni bir seyahat planı yayınlayacak.

Dışişleri Bakanlığı: Kısıtlama tavsiyesi ile ilgili net bir tarih vermedi. Mevcut 15 Temmuz tavsiyesinin tüm ülkeler için geçerli olduğu ancak, Haziran ayı içinde bazı ülkelere daha esnek davranılabileceği belirtildi.

Bugün İsveç'ten Türkiye'ye gerçekleşen ilk uçuşlarla birlikte kısıtlamaların başladığı Mart ayından bu yana ilk uçuş gerçekleşti.

İsveç'te yaşayan gurbetçilerin yaz tatili için uçtuğu seferler önümüzdeki günlerde de daha da artırılacak.

Dışişleri Bakanlığı'nın basın servisinden Sara Brynedal'ın yaptığı bilgilendirmeye göre, 15 Temmuz'a kadar mecbur kalmadıkça seyahat etmeyin tavsiyesi hala geçerli. Ancak bugün Türkiye'ye gerçekleşen uçuşlar ve öncesinde Arlanda Londra olmak üzere, sonrasında 15 Haziran itibarıyla İsveçlilerin girişine izin veren diğer AB ülkelerine seferler yapılıyor.

Expressen gazetesinin haberine göre, Dışişleri Bakanlığı yaz tatillerini yurtdışında geçirmek isteyen vatandaşlarla ilgili kısa süre içinde yeni direktifler ilan edecek.

Gazeteye göre, 15 Temmuz olan tavsiye 30 Haziran'dan itibaren aşağıdaki ülkelere kaldırılacak:

Yunanistan, Hırvatistan, İspanya, İtalya, Portekiz, Slovenya, Fransa, İzlanda, Belçika, İsviçre ve Lüksemburg.

Expressen'in aktardışına göre Dışişleri Bakanlığı'ndan genel seyahat tavsiyesi yukarıda yer alan ülkeler dışındaki diğer ülkelere 15 Temmuz'dan 31 Ağustos'a kadar uzatılacak.

Ancak Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili bilgi vermek istemiyor.

Dışişleri Bakanlığı basın servisinden Sara Brynedal, "Seyahat tavsiyesi uzatılacaksa, bunu kendimiz bildiririz. Şuan için önceki tavsiyeler geçerlidir." dedi.

Editör: İsveç Gündemi