Almanya'da başlayan ırkçı eylemlerin gelişerek Avrupa'nın geneline yayılmasına karşı Avrupa'da yaşayan müslümanlar kaygı içinde.
Yeni sürüm Neo-Naziler olarak adlandırılan PEGIDA geçmişten daha farklı yöntemler deniyor.

Kendini kamufle ederek eylemler gerçekleştiren örgüt üyeleri ayrıca gençlerin sempatisini kazanmak için farklı aktiviler düzenliyor.

İsveç Yeni Sürüm Neo-Nazilere karşı alarma geçti...
İsveç'in farklı şehirlerinde son haftalarda yaşanan cami kundaklamaları, binlerce kişi tarafından protesto edildi. Stockholm'de yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı protestoda polis güvenlik önlemleri aldı. Olaysız geçen protestoya katılan İsveç Kültür Bakanı Alice Bah Kuhnke, hükümetin gelecek ay İslamofobi'ye karşı önlemler alacağını söyledi. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin de destek verdiği protestoları, İsveç Müslüman Konseyi (SMC) ve İsveç Genç Müslümanları (SUM) gibi grupların da aralarında bulunduğu 40'tan fazla grup düzenledi. Stockolhm'ün kuzeyindeki Uppsala şehrinde yapılan protestoda konuşan Yerel Yönetimler Bakanı Ardalan Shekarabi de, "İnsanların camilere gitmekten korkmasının dini özgürlüğe karşı tehdit olduğunu" söyledi. Uppsala kentinde yılbaşı sabahı bir cami daha kundaklanmış, bu cami bir hafta içinde ülkede kundaklananı üçüncü cami olmuştu.
Editör: İsveç Gündemi