Yine son 24 saat içinde bu güne kadar ki en yüksek yeni vaka yaşandı. Dünden bu yana 512 yeni vakanın doğrulandığı İsveç'te tablonun ciddi şekilde ağırlaştığı ortaya çıktı.

Halk Sağlığı Kurumu verilerine göre yoğun bakımda tedavi gören kişi sayısı da 393'e yükseldi.

Son rakamlarla birlikte İsveç genelinde vaka sayısı 4 bin 947, hayatını kaybedenlerin sayısı 239'a yükseldi.

Halk Sağlığı Kurumu ve Sosyal eşitlik bakanı Lena Hallengren'in katıldığı basın toplantısından yeni açıklamalar şöyle:

Sosyal Bakan Lena Hallengren:

Tüm topluluk korona virüsüne karşı harekete geçer, insanlar günlük hayatta fedakarlık yapar. Birçoğu bir akraba veya arkadaşı ziyaret etmekten kaçınır. Bakım ve bakım personeli ön plandadır.

Eğer büyük görevle başa çıkacaklarsa, enfeksiyonun yayılmasını engellemeliyiz. Herkes katkıda bulunmalıdır. Özel bir kişi olarak yapabileceğiniz en önemli şey durumu ciddiye almaktır. Tavsiye almak için mevcut önerileri izleyin.

Paskalya'da: Evde kalın. Başka bir bölgeye seyahat etmemelisiniz ve bu nedenle orada sağlık bakımı riski taşımalısınız. Ülke ve bölgelere gereksiz geziler, büyük Paskalya partileri yok.

İsveç'teki tüm inananlara: En büyük bayram Paskalya, Ramazan, her ikisi de köşede. Her zamanki gibi kutlama yapamazsınız.

Sosyal Bakan Lena Hallengren:

Yasak artık destekleniyor: süpermarketlerde nasıl davranmamız gerektiği, işveren olarak sizin çalışanlarınız için nasıl güvenli bir ortam yaratabileceğiniz, toplu taşıma sorumluluğuyla ilgilidir. Halk Sağlığı Kurumu bu yönergeleri kesinleştirmiştir.

Sınanma zamanı, birbirimizle dayanışma içinde fedakarlıklar yapıyoruz.

Birçok insan bunun seni etkilemediğini, hastalanmaktan korkmadığını düşünüyor. Bu tutum diğer insanların hayatlarını riske atabilir. Bunu düşündünüz mü, o zaman almak istediğiniz bir risk olup olmadığını düşünmenizi istiyorum.

Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlson:

Bu bir yemek kitabı değil, kapsamlı bir genel tavsiye koleksiyonudur. Bu sadece tavsiye kadar kolay okunmamalıdır, bağlayıcıdır.

Öneriler, kendilerine talimat verildiği şekilde veya belirli talimatlar yoluyla harekete geçmelerini sağlamak içindir. Görmezden gelemezsiniz. Üyeler, personel, müşteriler için bilgi sağlayabilir. Yerdeki mesafeyi işaretlemek, yeniden döşemek, tıkanıklığı önlemek için alan yaratmak. Mümkün olduğunca dijital toplantılar yapın ve hijyene dikkat edin. Sıkışık tesislerde toplanmaktan kaçının.

Konseylerin ikinci kısmı, Enfeksiyondan Korunma Kanunu'nun hükümlerine, enfeksiyonun yayılmasını önlemeye katkıda bulunmak herkesin sorumluluğuna ve gerekli önlemlerin alınmasına bağlıdır. Bahsettiğimiz gönüllü bir faaliyet değil, yasal bir hükümdür.

Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlson:

El hijyeni konusunda dikkatli olun, iç ve dış mekanlarda mesafeyi koruyun, toplu taşıma araçlarında mesafeyi koruyun, daha büyük sosyal bağlamlara, partilere, düğünlere, vaftizlere katılmaktan kaçının. Sporda: Birbirinize mesafe bırakın. Yoğun saatlerde seyahat etmekten kaçının.

Örneğin 70 yaşın üzerindeki kalp ve akciğer hastalığı gibi risk gruplarındaki insanlar için. Orada yukarıdakilerin hepsinin geçerli olduğunu söylüyoruz, ancak Konsey'e sosyal temaslarını sınırlaması gerektiğini de veriyoruz. Ayrıca toplu taşıma araçlarından ve diğer ulaşım araçlarından kaçınmalı, mağazalarda, eczanelerde veya çok sayıda insanın bulunduğu yerlerde alışveriş yapmaktan kaçınmalısınız.

Enfekte olmanız veya enfekte olduğğunuzdan şüpheleniyorsanız, evde kalın ve sosyal temaslardan kaçının.

Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlson şimdi işyerleriyle ilgili uyarlanmış çalışma saatleri, gereksiz çalışma gezileri, evde çalışma fırsatı örneklerini şöyle açıkladı:

İsveç Cezaevi ve Denetimli Serbestlik Servisi için özel tavsiyelerimiz var, anayasa bir sonraki saat için online olarak yayınlanacak. Sadece karar verdik.

Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlson:

Toplu taşımada, uygulayıcılara bir uyarımız var: tıkanıklığı azaltmak için gereken ölçüde araçları yollara sürün. Kaynakları boşaltmak için toplu taşıma araçlarını kısıtlamak kabul edilemez. Ayrıca araç başına yolcu sayısını gözden geçirmek ve sınırlamak istiyoruz. Böylece uygunsuz tıkanıklığı alamazsınız. Bu, aracın nasıl göründüğüne ve döşendiğine bağlı olarak yapılmalıdır. Üçüncüsü, yolculara bulaşma riskini nasıl azaltacaklarını, yani söz konusu araçta nasıl duracaklarını ve oturacaklarını bildirmeniz gerektiğidir.

Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlson:

Ticarete yönelik tavsiyelerimiz de var. Çalışma ortamında, bir odada aynı anda kalan müşteri sayısını sınırlandırmalı, nakit ödemeler için alternatif çözümler geliştirmeli veya müşterilerin birbirleriyle nasıl durmaları gerektiğini belirtmelisiniz.

Dernek ve federasyon gibi çalışmalar

Yıllık toplantıları veya toplantıları olabildiğince erteleyin veya dijital olarak gerçekleştirin. Bu, diğer toplantılar için de geçerlidir.

Spor dernekleri:

Spor biraz karmaşıktır. İnsanların açık havada egzersiz yapmasını ve hareket etmesini istiyoruz. Yaşlılar, risk altındaki gruplar ve diğerleri bile dışarıda yürür ve hareket eder. Hangi insanların örnek bir şekilde yaptığını not ediyorum.

Sporla yakın temas gerektiren özel problemler olacaktır. Sporda yakın temastan kaçının. Eğitime gelince, diğer spor aktivitelerinin yanı sıra açık havada da tutulmalıdır. İnsanların antrenman maçlarını, müsabakaları ve kupaları ertelemelerini istiyoruz. 50 kişinin bir çatı altında bile kaçınmanın iyi olduğunu görüyoruz. Ayrıca spor etkinlikleri için 50'den fazla kişiyle yapılan seyahatlerden de kaçınmalısınız.

Koronavirüsle etkin bir şekilde mücadele edebilmek için herkesin gerekli sorumluluğu almasını gerektiğine vurgu yaparak, aksi halde başarmak mümkün değildir ifadeleri kullandı.

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell:

Koronavirüs toplamda 850 bin'den fazla vaka ile dünyada güçlü bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Koronavirüs nedeniyle 42 bin kişi öldü. Vakaların yarısı Avrupa kıtasında 422 bin vaka var. Şimdi dünyanın diğer kısımlarında yayılıyor, sadece Amerika da değil. Amerika Birleşik Devletleri'nde çok şey oldu, Güney Amerika'da bazılarını görmeye başlıyorsunuz. Orada kış sezonuna giriliyor, muhtemelen endişe yaratabilir.

"İsveç'te şu anda yaklaşık 5 bin vakaya ulaştık. Son 24 saat içinde 500'den fazla yeni vaka geldi.

Yukarı doğru oldukça dik bir eğri almaya başlıyoruz. Şimdi bir yükselişimiz var. Temel şeylere bağlı kalmanın, hasta olduğunuzda işe gitmemenin veya yaşlı akrabaları ziyaret etmenin ne kadar önemli olduğunu hatırlatmalıyız.

Ciddi derecede hasta olan yaşlı-yaşlıların hakimiyeti. Bu, bu şekilde olduğu talihsiz bir gelişmedir. 

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell:

Yoğun bakım ünitesinde bulunanlar arasında ve ölenler daha genç erkeklerin olduğunu görüyoruz. Bunların büyük çoğunluğu gelecekte, bu yaşlarda iyi bir yaşam sürecek ve yaşayacaktır.

Raporlamada, özellikle Stockholm'den birkaç ölüm oldu. Burada raporlamada büyük bir birikim var, diğer bölümler (bölgeler) kadar hızlı gelmiyor. Bir hafta önce ölenlerle ilgili, gidecek bir bar olmayacak, ayrılan bir grup bar olacak. Buna ek olarak, Stockholm buna daha yakından bakmaya başladı ve ölüm kaydı ile tanısı olan herkesi kontrol ediyor. Bunun bir sonucu olarak, öncekinden daha yüksek bir ölüm oranı göreceğiz.

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell:

Ölen insanların çoğu daha yaşlı. Genç yaş gruplarında izole vakalar beklenmektedir.

Hastaysanız ve her şeyden önce evde kalmak için bunu hatırlayın: Yaşlıları koruduğunuzdan emin olun.

Acil Durum Hazırlık Müdür Yardımcısı, İsveç Ulusal Sağlık Kurulu Taha Alexandersson:

Hala ülkenin bölgelerinin çoğunun, sarf malzemelerinin, özellikle de koruyucu ekipmanların mevcudiyeti üzerinde orta derecede kritik etki rapor ettiğini görüyoruz. Bölgelerden gelen destek taleplerini karşılamaya çalışıyoruz.

Teslimden sonra ve kalite kontrolleri tamamlandıktan sonra netleştirilecektir. Her şeyin kalite kontrolünden geçmediğine dair bir algı var gibi görünüyor, kesinlikle doğru değil.

Bölgeler güçlendirme pozisyonunda çalışmaya devam ediyor, ayarlamalar tüm sağlık sistemi için geçerli. Sadece ayakta tedavi değil, bölgedeki tüm bakımlar etkilenir. Hastaneler hasta alamazsa, birincil bakım üzerinde bir etkisi olacaktır ve bir sonraki adım da olacaktır.

Hâlâ büyük personel transferleri var. Birçoğu olağanüstü koşullarda çalışıyor. Ayrıca yönetim işlevlerini de etkiliyor. Ülke bölgelerinin yüzde 80'i yönetim ve personel işlevleri üzerinde orta dereceden kayda değer bir etki bildirdi.

Acil Durum Hazırlık Müdür Yardımcısı, İsveç Ulusal Sağlık Kurulu Taha Alexandersson:

Şu anda devam etmekte olan bu kriz yönetimine ve covid-19 pandemisinden kaynaklanan ihtiyaca ek olarak, bölgelerin diğer bakım ihtiyaçları söz konusu olduğunda tutulması ve dayanması da bizim görevimiz. Paskalya tatillerinden evde kalmaya itiraz etmeye devam ediyoruz. Genelde azaltılmış risk alma, buraya getirmenizi istediğimiz şeydir.

IVA (yoğun bakım üniteleri) için koordinasyon ataması hakkında kısa bilgi. Alakalı ve olgusal bilgilere sahip olmamızı sağlamak ve güçlendirmek için çalışıyoruz. Mevcut görüntüyü istediğiniz medyadan isteklerin çoğunu aldık. Bu kalite güvencesi ile ilgilidir, bu yüzden sadece içeri girenlerin değil, bunun ilgili ve gerçek bilgiler olduğundan emin olmalıyız.

Acil Durum Hazırlık Müdür Yardımcısı, İsveç Ulusal Sağlık Kurulu Taha Alexandersson:

Her şeyden önce büyükşehir bölgelerinde sunulan yoğun bakım ihtiyaçları hakkında kısaca söyleyebileceğimiz, Sörmland ve Östergötland'da daha fazla ihtiyaç olduğunu görüyoruz.

Yoğun bakım kapasitesinin henüz hiçbir bölgede tavana ulaştığı anlamına gelmez. Hazırlık aşamasındayız, bazılarının hastalara desteklenmesi veya taşınması gerekiyor.

Sosyal Koruma ve Hazırlık Ajansı Svante Werger:

Enfeksiyonun yayılmasını yavaşlatmak ve sosyal sonuçları sınırlamak, hem kuruluşlar hem de bireyler için herkes için bir iştir.

MSB olarak bizler en öncelikli önemli sosyal faaliyetlerin işe yaradığını vurguluyoruz. Bizim açımızdan, ülke belediyelerindeki gergin durumu tekrar tekrar vurguladık ve şimdi etkilenen işletmelerde giderek daha fazla sorun olduğunu fark ediyoruz. Size koruyucu ekipman ve gerekli diğer şeyler konusunda iyi bir durum için nasıl çalıştığımızı anlatmak istiyorum. Herkes iyi bir bütün olmak için elinden geleni yapıyor.

Sosyal Koruma ve Hazırlık Ajansı Svante Werger:

Belediyelerin ve onların ihtiyaçlarının garantili bir kalite imajını bulmak için çeşitli yetkililer, belediyeler ve bölgeler ile birlikte çalışıyoruz.

İlçe Yönetim Kurulunun doğal ve önemli bir rolü vardır, yetkililer ve belediyeler arasındaki bağlantı olarak, kapasite ve ihtiyaçların bölgesel değerlendirmelerine katkıda bulunabilmelidirler. İsveç'in belediyeleri ve bölgeleri (SKR), eyaletten belirlediğimiz şeylerin belediyelerde çalışmasını sağlamak için çalışıyor.

Mevcut ihtiyaçları karşılamak için hızlı ve birlikte çalışıyoruz. Bu çözülmeli ve çözülecektir.

Sosyal Koruma ve Hazırlık Ajansı Svante Werger:

Salgın hastalığın tedavisi toplumdaki herkesi bir bütün olarak etkiler.

Yani MSB'de de faaliyetlerimizin büyük bir bölümünde çalışıyoruz. Ancak: ödev savunmasızlığa açılır. Destek ve bilgi, biri bilgi güvenliği ve diğeri de kuruluşların bilgi güvenliğini uzaktan koordine eden iki bilgi formu hazırladık.

Sosyal Koruma ve Hazırlık Ajansı Svante Werger:

Derlememizde gördüğümüz şey, yanlış uygulamadan kaynaklanan ciddi BT olaylarının oranının önceki yıllara göre artmış olmasıdır. BT kullanıcılarının kötü muamelesi, sosyal açıdan önemli işletmeler için risk oluşturabilir, birçok kişi evden çalıştığında sorunun artacağı riski olabilir. Bu bilgi formundaki tavsiyelere uyun.

Halk Sağlığı Kurumu'nun tavsiye ve önerilerini takip edin. Kaynak açısından kritik olun, söylentileri yaymayın. Ayrıca krisinformation.se web sitesinden bilgi edinin dedi.

Editör: İsveç Gündemi