Yunan basınında büyük tepkilere neden olan İsveç'ten uçuşların durdurulması için hükümete çağrıda bulunmuştu. Yunan hükümetinin nüfus orasına göre en fazla vakaların yaşandığı bir ülkeye turizmi açması doğru değil eleştirileri üzerine uçuşlar tekrar durduruldu.

Daha önce İsveç'ten Gürcistan'a charter sefer düzenlenmiş ve sonrasında uçuşlar tekrar askıya alınmıştı.

Rodos'a ilk charter uçuşu büyük bir isyana yol açtı.

Şimdi Yunan yetkilileri seyahat devi Tui'nin bir sonraki uçuşunu durdurmaya karar verdi.

Basın Sözcüsü Adam Györki "Bu, tüm sektörümüz için üzücü" dedi.

Korona salgınından sonra İsveçlilerin yurtdışına charter olarak uçtuğu ilk uçuşu gerçekleştiren TUI, Rodos Havaalanı'nda büyük bir medya baskınıyla karşılandı. Yunan basınında, Tui'ye bir "pazarlama gezisi" için özel izin verildiği gerçeğine rağmen, yolcuların çoğunun sıradan turist olduklarına dair üzücü raporlar yayınlandı.

Tui'nin İsveç basın müdürü Adam Györki, "Uçakta kendi çalışanlarımız, turistlerimiz ve gazetecilerimiz olacağına dair her zaman açık olduk." ifadeleri kullandı.

Hepsi koronavirüs testinden geçti ve kimsede pozitif test edilmediği söylenirken, buna rağmen Yunan makamlarının Tui'nin 9 Temmuz Perşembe günü kalkacak olan bir sonraki uçuşu için iznini geri çektiğini ve izin verilmeyeceğini açıkladı.

Rodos'a inen turistlerin evlerine nasıl döneceği konusunda da soru işaretleri varken, yetkililer Rodos'taki turistlerin ülkelerine dönmesi için izin verilmesi gerektiğini söyledi. Ancak karmaşık durumda ne olacağı henüz bilinmiyor.

Editör: İsveç Gündemi