Yazılı açıklama yayınlayan Löfven, "Şu anda İdlib'de kapsamlı askeri operasyon düzenleme tehdidi ortadan kalkmış gibi görünüyor. Bu durumun insani felaketin önlendiği anlamına geldiğini umuyoruz. Bu gelişmeyi de Rusya ve Türkiye'nin silahsızlandırılmış bölge kurulması konusunda anlaşmaya varması izliyor" ifadelerini kullandı.
'İSVEÇ ÇABALARINI SÜRDÜRECEK'

"İsveç, ateşkesin teşviki, sivillerin koruması ve uluslararası insan haklarının korunması için BM ve AB nezdindeki çabalarını sürdürmeyi planlıyor" diyen Löfven, şu anda gerekli olanın uluslararası hukuka uymak ve kalıcı barışın yalnızca siyasi çözümle sağlanabileceğini anlamak olduğunu vurguladı.
KATAR: ANLAŞMA, BÖLGEYİ İNSANİ FELAKETTEN KURTARIYOR
Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, Doha yönetiminin anlaşmayı akan kanın durmasına ve bölgenin felaketten kurtarılmasına yönelik uluslararası katkı olarak nitelediği ifade edildi.

"Bu anlaşma, masum insanların kanının akmasına müsaade etmediği ve bölgede büyük bir insani felaketi önlediği için önemli" diyen bakanlık, Cenevre-1 konferansının sonuçları temelinde tüm güncel siyasi çözüm bulma girişimlerini desteklediklerini vurguladı.

Editör: İsveç Gündemi