Löfven ile resmi temaslarda bulunmak üzere başkent Stockholm'e gelen İngiltere Başbakanı Therese May, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda Beşşar Esed rejiminin Duma'daki kimyasal silah saldırısına ilişkin değerlendirmede bulunan Löfven, saldırıyı kınadı.

Löfven, "Bu, korkunç bir saldırı. Kimyasal silahların yeniden kullanıldığını görüyoruz. Sorumlular bulunmalı ve cezalandırılmalı. Bu nedenle İngiltere ve ABD, konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine taşıdı. Konseyde kimin sorumlu olduğu ve bir daha böyle bir saldırının yapılmaması için çalışmalar başlamıştır.'' diye konuştu.

- İngiltere'de kınadı

İngiltere Başbakanı Theresa May, Duma’da düzenlenen kimyasal saldırıya ilişkin olarak, "Bunun rejimin gerçekleştirdiği bir kimyasal saldırı olması durumunda sorumluların hesap vermesini sağlayacağımız konusunda net bir tavır aldık. Bu, Esed rejiminin destekçileri hakkında da verdiğimiz mesajdır. Rusya bunlardan biridir" dedi.

“İngiltere kimyasal silah kullanılmasını her koşul altında kınıyor.” ifadesinin kullanan May, cumartesi Duma’da olup bitenlerin acilen soruşturulması gerektiğini vurguladı.

May, "Eğer bunun Esed rejiminin vahşetinin ve kendi halkına karşı yüzsüz aldırmazlığının yeni bir örneği olduğu teyit edilirse, rejim ve Rusya dahil olmak üzere destekçileri hesap vermelidir. " şeklinde konuştu.

Rusya’nın son yıllarda BM’de veto hakkını kullanarak Suriye’de kimyasal silahların kullanımına izin verdiğini ve soruşturma mekanizmalarını ortadan kaldırdığını iddia eden May, “Bu son bulmalı." diye konuştu.
Editör: İsveç Gündemi