İsveç alarma geçti ve herkesin dikkat olmasını istedi.

Danimarka'da bir kadın ve sekiz yaşındaki bir çocuk dalgalara kapıldı.

Danimarka Meteoroloji Enstitüsü (DMI), rüzgarın köylerde kasırga gücüne ulaştığını ve deniz dalgalarının aşırı yükseldiğini belirterek vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarılarda bulundu.

İsveç SHMI dün yaptığı uyarılara bugün yenilerini ekledi.

Götland bölgesinde mecbur olmadıkça vatandaşların evlerinden uzaklara gitmemesi hususunda uyarılar yapıldı. Trafikte olan sürücülerin dikkatli olması konusunda da uyarılar yapıldı.

Ciara fırtınası hafta sonu Britanya Adaları'nı ele geçirdi ve Pazar günü sabahı Danimarka'ya ulaştı. Danimarka polisi kıyı bölgelerdeki insanların evden çıkmaması konusunda uyardı.

Jutland'daki Vorupør'da bir iskelede bulunan 41 yaşında bir kadın ve 8 yaşında bir çocuk yükselen dalgaya kapılarak denize düştü.

Fırtına doğuya doğru devam ediyor ve öğleden sonra İsveç'e geçeceği belirtildi. Ayrıca fırtına, bazı futbol maçlarının durdurulduğu Almanya ve Hollanda'yı da etkiliyor. Frankfurt'ta yüzün üzerinde uçuş iptal edildi.

Uçuşlar ve feribotlar Danimarka ve güney Norveç'te de iptal edildi. Danimarka Ulaştırma İdaresi'nin Danimarka muadili, köprüden geçen sürücüler için ihtiyatlılık çağrısı yaptı. Rüzgara duyarlı araçların, diğer şeylerin yanı sıra, Stora Bält ve Öresund köprüleri geçişlerinde de uyardı.

Norveç yolları kapatıldı ve Haukelifjell'deki E134'te, kontrol noktaları oluşturuldu, sürücülerin dikkatli olması gerekiyor denildi.

İsveç'te, SMHI tüm kıyılarda çok güçlü rüzgarlara karşı uyarılarda bulunuyor.

Editör: İsveç Gündemi