İsveç'in başkenti Stockholm'de  dernek lokali'nde düzenlenen basın toplantısına İsveç Ülkücü Ocakları Başkanı İlhan Şentürk, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Arslanoğlu, Yalçın Selek ve Gençlik Kolları Üyesi Büşra Göker katıldı.
İsveç devlet televizyonu SVT olmak üzere İsveç'in önde gelen gazeteleri Expressen, Aftonbladet ve İsveç devlet radyosu, basın toplantısına büyük ilgi gösterdi.

İsveç Ülkü Ocakları Başkanı İlhan Şentürk, son günlerde derneklerine ilişkin İsveç medyasında yer alan haberlerin asılsız ve önyargılı olduğunu söyledi. İsveç'in başkenti Stockholm'deki dernek lokalinde basın toplantısı düzenleyen Şentürk, İsveç medyasında son günlerde derneklerinin "yeraltı örgütü" olmakla suçlandığını kaydetti. "İsveç medyasında PKK terör örgütüne yakın kişilerin, önyargılı yaklaşımlarla bizi terör örgütü gibi gösterme çabalarını üzüntü ve esefle takip etmekteyim.” diyen Şentürk, İsveç Ülkü OcakIarı'na son günlerde İsveç medyası tarafından araştırılmadan  haksız eleştirilerin arttığını kaydetti. Tek taraflı ve savunma hakkı verilmeden yapılan “linç etme girişimlerinin” üzüntü verici olduğunu dile getiren Şentürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "PKK terör örgütüne yasal siyasi zemin yaratmak için ülkücü hareketi, PKK ile aynı dengede tutma çabaları hayali, boş ve beyhude bir işitir. Yaklaşık 30 yıldır İsveç'te faaliyet gösteren İsveç Ülkü Ocakları hiçbir terör olayına bulaşmamıştır. Her türlü terör olaylarına da son derece karşı bir kuruluştur. İsveç toplumu içinde barış ve huzur ile yaşamaya ve her türlü aşırılıklara karşı olmaya da devam edeceğiz.”

İsveç medyasında son günlerde, Türk kökenli Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan'a ve Türk sivil toplum kuruluşlarına ilişkin eleştiriler ve bazı suçlamalar geniş şekilde yer alıyor. 


Editör: İsveç Gündemi