GÜNCELLEME SAAT 20:20: İsveç Ulaştırma İdaresi telefon hatlarının kesintiye uğramasından kaynaklı olarak duran tren seferleri yeniden başladı.

NE OLMUŞTU?

Trafikverket'in basın müdürü Bengt Olsson, "Şu anda işler pek iyi gitmiyor. Bunun neden kaynaklandığını görmek için araştırıyoruz" dedi.

İsveç'in büyük bir bölümünde trenler hala hareket edemiyor.

Bunun nedeni, İsveç Ulaştırma İdaresi'nin trenler ve trafik merkezleri arasındaki telefonla ilgili sorunlar olduğu söylendi.

İsveç Ulaştırma İdaresi'nden Bengt Olsson, ne olduğunu araştırıyoruz, ancak güvenlik önlemi olarak trafiği durdurmak zorundayız dedi.

"Trenlerin çalıştığı sinyal sistemi gayet iyi çalışıyor ancak trafik merkezleri trenlerin önünde soruna neden olabilecek her hangi bir durum fark etmeleri halinde iletişim kuramıyorlar."

Bengt Olsson, durumdan İsveç genelindeki tüm trafik merkezleri etkileniyor, bu da prensipte tüm trenlerin durması gerektiği anlamına geliyor.

İsveç Ulaştırma İdaresi şu anda ne yapılması gerektiğini görmek için tüm demiryolu şirketleriyle görüşüyor.

Yolda olan trenlerin sağlıklı şekilde en yakın durağa ulaşması için tüneller boşaltılıyor. Trenlerin yavaş yavaş istasyonlara girmesine izin veriliyor.

Göteborg'da kızamık salgını endişesi Göteborg'da kızamık salgını endişesi

SJ, web sitesinde Stockholm üzerinden tren trafiğinde duraksamalar olduğunu yazdı.

Trafiğin durduğu hatlar

Tren sorunları Östergötland, Mälardalen ve Skåne'deki trafiği de etkiliyor.

"İsveç Ulaştırma İdaresi şu anda telefonla ilgili sorunlar yaşıyor. Bu, trenlerle iletişim kurulamaz anlamına gelir ve bu durum gecikmelere neden oluyor. Skånetrafiken, şu anda bir operasyonel yönetim toplantısı olduğunu açıkladı.

Sorunun ne zaman çözülebileceğine dair bir tahmin yok.

Editör: İsveç Gündemi