Bohlin, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrası bir basın toplantısı düzenledi.

Gurbetçiler, Konya Konteyner Kent alanında Gurbetçiler, Konya Konteyner Kent alanında

Türkiye'ye 470 bin dolarlık bir yardım göndereceklerini aktaran Bohlin, ''Yapılacak yardımlar öncelikle çadır ve geçici acil barınma malzemeleri olacak.''dedi.

Suriye'ye ise ilk etapta 188 bin dolarlık insanı yardım göndereceklerini vurgulayan Bohlin, Türkiye ve Suriye'de tablo netleştikten sonra daha fazla yardım göndermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'da Twitter hesabından yayımladığı mesajda depremin ardından AB dönem başkanı olarak Türkiye'ye yardım etmeye hazır olduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı dileyen Kristersson, "Meydana gelen büyük depremin ardından Türkiye ve Suriye'de yaşanan can kayıplarından üzüntü duymaktayız.''ifadelerini kullandı.

İsveç Kraliyet Ailesi'nin sayfasından yayımlanan mesajda ise , ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziyelerimizi sunarken Türkiye'nin acısına ortak olduğumuzu belirtiriz.''ifadeleri kullanıldı.

Editör: İsveç Gündemi