Restoran işletmecisi Sait Orhan ve çalışma arkadaşları Ayhan Altun, Sinan Kaya, Mert Koyuncu ve Afganistanlı Parwiz Rahmani, restorana gelen müşterlerle dünya gündemini meşgul eden koronavirüs konusunu konuşurken, Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesini İsveçlilerinde bildiğini ve çalışmaları takdir ettiğini belirtti.

İsveçlilerin ülkedeki Türk nüfusunun ülkeye sağladığı katkıyı ve yaptıkları işlerden dolayı tebrik ederek, Türklerin İsveç'te çok iyi entegre olduklarını ve iş alanlarında başarılı çalışmalar yaptıkları yorumunda bulundu.

Koronavirüsle mücadele konusunda Türkiye'nin aldığı önlemler ve mücadelesinin oldukça etkili olduğu söylenirken, başkent Stockholm'de Türklerin işlettiği Restaurang-Krukan'da Türk bayrağı açarak, Türkiye Sağlık Bakanlığı'na çalışmalarından dolayı teşekküt edip sağlık çalışanlarına destek amaçlı hep birlikte alkış tuttu.

Sait Orhan, "Türkiye büyük bir devlet, koronavirüsle mücadele konusunda hem çok erken önlem aldı hem de Avrupa ve çeşitli ülkelerde olan tüm vatandaşlarını ülkeye götürerek çok büyük bir başarı gösterdi. Bu başarı buralardan çok daha iyi görülüyor ve fark ediliyor. Bu nedenle hem ülkemizin bu kararlı duruşuna hem de Sağlık Bakanı'mıza teşekkür ederiyoruz. Gururluyuz" dedi.

Editör: İsveç Gündemi