İsveç'te 3 ay önce kurulan "Haydi isveç Türkiye'ye el uzat" adlı facebook grubu Türkiye'de yardıma muhtaç kişilere grup üyelerinden toplanan yardımlarla hizmet etmeye başladı.  
En son Antep'te 9 yaşında engelli Zeyneb'e elektronik tekerlekli sandalye hadiye eden grup üyeleri Türkiye'deki çeşitli köy okullarının eksiklerini tespit ederek ihtiyaçlarını gideriyor.

Grubun misyonunu ve hayır yelpazesini aktaran Grup Sorumlusu Baris Haber, Geçtiğimiz ocak ayında faaliyete gecen grup, Türkiye'deki köy okulu öğretmenlerinin yardim çağrilarini değerlendirip yoksul köy okulu örencilerine yardim misyon edinmiştir. Soğuk kış günlerinde 'Montsuz ve botsuz okula giden çocuklar kalmasın' diye Ağrı'dan Van'a, İstanbul'dan, Adıyaman'a 14 tane köy okulu örgencisi ve öksüz yetim Çocuğa mont yardımında bulunulmuştur''dedi.

Barış Haber şöyle devam etti:

Yapılan yardımlar, yeni kaplar açar sözünün gerçekliğini doğrularcasına, sürprizlerde olmuştur. İsmini vermek istemeyen 3 gurbetçimizin temin ettiği Antepli Zeyneb'in elektrikli tekerlekli sandalye  hediye edilmesinden  etkilenen Türkiye'deki bir iş adamı, 3 tane yoksul köy okuluna kütüphane yaptırma sözü verdi. Ve şimdiden projeyi hayata geçirdi. 


Herhangi bir derneğe veya siyasi harekete bağlı olmayan grup, her yelpazeden hayırsever insanlara bir çatı altında toplamayı başarmıştır. Bu grubun Türkiye'de daha çok yadıma ihtiyaç duyulan kişiye kuruluşa ve okula ulaşması için dernekleşmeye ihtiyacı vardır. Bu konuda bizimle facebook grubumuz üzerinden bizimle irtibata geçer ve önerileri iletirse çok seviniriz'' dedi. 
Editör: İsveç Gündemi