banner198

İsveç'ten Trump'ın göçmen kararına tepki

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ABD Başkanı Trump'ın ülkeye gelen Müslümanlara yönelik engelleyici kararına tepki gösterdi.

İsveç'ten Trump'ın göçmen kararına tepki
İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström , İsveç devlet televizyonu SVT'ye yaptığı  açıklamada, Trump’ın Mısır, İran, Irak, Yemen, Libya, Somali ve  Suriye olmak üzere yedi ülkeden Müslümanlara ABD’ye giriş yasağı getirmesini eleştirdi. 

Wallström, Donald Trump’ın kararının yanlış bulduğunu belirterek,''Çok korkutucu bir karar. Çok kötü planlanmış bir uygulama. Binlerce çifte vatandaş İsveçli bu karardan oldukça olumsuz etkilendi. Söz konusu yedi ülkenin İsveç pasaportu taşıyan vatandaşları şuanda ABD'ye giriş yapamıyor. Bu konuda ABD Dışişleri tarafından tam bir karar tarafımıza iletilmedi.  ABD'den uygulanmanın nasıl olacağı hakkında resmi bir karar bekliyoruz'' dedi.

Atila ALTUNTAŞ / İsveç Gündemi

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2017, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner194

banner6