Birçok tatil köyü, tatilcilerin sosyal mesafeyi nasıl korumadıklarını rapor eden çalışma yapıldı.

Halk Sağlığı Kurumu yazın seyahat ederken yeni arkadaşlar edinmeyin önerisinde bulundu.

Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü, Johan Carlsson, "Bunu önümüzdeki yıl yapabilirsiniz" diyerek bu yıl dikkatli olmak gerektiğini belirtti.

Carlsson, İsveç'te turizm ve seyahat son zamanlarda artmıştır. Ülkedeki birkaç popüler tatil köyü, yaz ziyaretçilerinin enfeksiyonun yayılmasını en aza indirmek için yönergeleri takip etmeyi ihmal ettikleri konusunda uyardı.

Bugünkü basın toplantısında, Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlsson vaka sayısında bir düşüş eğrisi olduğunu ve bunun olumlu bir eğilim olduğunu belirtti. Birçok yerde geçerli yönergeler kamuoyu tarafından izlenir, ancak başka yerlerde sosyal mesafenin tutulmadığı konusunda endişe verici raporlar vardır diyen Carlsson, bu yıl tatillerde yeni arkadaşlar edinmemelisiniz ifadeleri kullandı.

Carlsson, Tatil beldelerinde ülkenin diğer bölgelerine göre durumun pek iyi gitmediğini dile getirerek, tatil beldelerinde kurallara uyulmadığı yönünde raporlar var dedi. Kalabalık olan yerlerden kaçının ve normalde etkileşimde bulunmadığınız kişilerle temastan kaçının. Bu önemli bir mesaj. Tatil sırasında yeni arkadaşlıklar kurmayın, normalde yeni insanlar tanımak oldukça güzel ama bunu gelecek yıl bunu yapabilirsiniz ifadeleri kullandı.

"Herkesin hemfikir olması son derece önemlidir"

Halkın enfeksiyon yayılımındaki olumlu eğilimi sürdürmek için yaz aylarında bile sosyal mesafeyi korumaya devam etmesi gerektiğini vurgulayan Halk Sağlığı Genel Müdür Carlsson, dikkat edilmesi gereken önemli noktalarda "Örneğin banyo, tuvalet yerleri, restoranlar, kamp alanları ve genel dış ortamlar dahildir" dedi.

"Mesafeyi korumanın en önemli olan noktaların restoranlar, tuvalet, banyo gibi yerler ile birlikte nasıl davranacağımız konusunda uzun vadeli, basit, açık kurallarımız var. Herkesin hemfikir olması son derece önemlidir. Hem halka hem de iş sahiplerinin buna dikkat etmesi gerekiyor" diyerek herkesin kurallara uyması konusunda çağrıda bulundu.

Öland alarmı: dış ortamlarda kalabalık var

MSB, Kantar / Sifo'ya yaptırdığı anker çalışmalarında iç seyahatin arttığı görülüyor. Aynı zamanda turizm endüstrisinde otel konaklamalarındaki sayıda artıyor.

MSB, Birim Başkanı Stefan Anering, "Birçok kişi yetkililerin tavsiyelerine uyuyor, bundan memnunuz. Ancak başka raporlar da alıyoruz. En son Öland'da dış ortamlarda yoğunluk olduğunu söyleyen Kalmar yönetim kurulu, bu özellikle sokaklarda ve plajlarda yaşanıyor" derken, restoranlarda durum iyi görünüyor ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi