Migrationsverket’den geçen ay yapılan açıklamada, İsveç’e gelen sığınmacıların barınma ihtiyaçlarının karşılanmasındaki eksikliklerin giderilemediği ve bir gezi gemisi ile anlaşmak istedikleri belirtilmişti.
İsveç’e gelen sığınmacıların sayısının her geçen gün artması, ancak konaklama sorunun çözülememesi üzerine Migrationsverket, 1260 kişinin barınma ihtiyacı için lüks seyahat gemileri sahibi bir şirket ile anlaşmaya vardı. Geminin hangi limana demirleyeceği ise henüz bilinmiyor.

‘BİZİM İÇİN DE YENİ BİR DURUM’

Sığınmacıların lüks gemilerde konaklamasının olağandışı olduğunu söyleyen Migrationsverket sözücüsü Willis Aberg, “Alışkın olduğumuz bir şey değil. Bu hem İsveç hem de gemi taşımacılığı endüstrisi için yeni” diye konuştu.
Öte yandan uzun süreli konaklama merkezlerinin Nisan 2016’da hazır olması bekleniyor. Aberg ise konaklama yeri araştırmalarıyla ilgili olarak “Umarım her şey daha hızlı ilerler, ancak bir sınır koymalıyız. Sonsuza kadar bekleyemeyiz, bu durumda daha farklı davranmamız gerekebilir” değerlendirmesinde bulundu.



Editör: İsveç Gündemi